top icon
Κόσμος

Πιο κοντά από ποτέ το μικρό SUV από την Toyota

Το προσιτό οικονομικά SUV, με τον περιπετειώδη χαρακτήρα που ετοιμάζει η Toyota, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο χρόνο.

Η Toyota φροντίζει να ενδυναμώσει τη γκάμα των SUV της, με ένα μικρό μοντέλο, που θα αποτελέσει την εισαγωγική έκδοση και θα προσφέρεται σε χαμηλή τιμή. Η είδηση αυτή δεν είναι νέα, καθώς τροφοδοτείται συνέχεια με νέες πληροφορίες και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες, το project προχωράει γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota θα παρουσιάσει ένα 4x4 μοντέλο, όπως είχαμε αναφέρει και πιο παλιά, θα ήταν το μικρό Land Cruiser. Όσον αφορά το σχεδιασμό του θα έχει ρετρό παραπομπές, με στοιχεία από το Compact Cruiser EV concept (φωτο).

Το μήκος του αναμένεται να είναι κοντά στα 4,3 μέτρα, θα έχει πέντε πόρτες και τετρακίνηση. Για την κίνησή του θα φροντίζει ένα υβριδικό αυτοφορτιζόμενο σύστημα, γεγονός που θα το καθιστά πιο προσιτό, καθώς αυτή η τεχνολογία υπάρχει διαθέσιμη στα… ράφια της Toyota.

Toyota Compact Cruiser EV Concept

Πιθανότατα να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του από τη Νότια Ασία, καθώς θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, πάνω στην πλατφόρμα TNGA της Toyota. Από την άλλη δεν έχει γινεί γνωστό το σύστημα τετρακίνησης που θα έχει, αλλά οι επιλογές είναι αρκετές, με την ιαπωνική εταιρεία να έχει τεχνογνωσία πάνω στο θέμα.

Η παραγωγή του είναι πιο κοντά από ποτέ, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν θα είναι διαθέσιμο και στα… μέρη μας. Μοιάζει ένα ελκυστικό πακέτο, που θα έχει ενδιαφέρον, αφού θα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση, με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα σε μικρό μέγεθος και ελκυστική τιμή.

Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι, όπως επίσημα ανακοίνωσε πρόσφατα η Toyota, μέσα στο έτος θα υπάρξει και μια έκδοση με crossover χαρακτηριστικά, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική (δείτε εδώ).

Toyota Compact Cruiser EV Concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ