top icon
Κόσμος

Ποια χώρα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στον κόσμο;

Οι περισσότεροι θα ποντάριζαν ότι νικητής στην κούρσα των εξαγωγών θα είναι η η Ιαπωνία. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική…

Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής οχημάτων στον κόσμο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από εμπορικούς ομίλους των δύο χωρών.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας δείχνει ότι οι εξαγωγές οχημάτων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 2,02 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα απέστειλαν 2,34 εκατομμύρια οχήματα στο εξωτερικό κατά την εν λόγω περίοδο, σημειώνοντας άλμα 77% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAΑΜ).

Για την ίδια περίοδο, η αξία των εξαγωγών της Κίνας όσον αφορά τα οχήματα αυξήθηκε κατά 110% αγγίζοντας τα 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η CAAM βασιζόμενη σε τελωνειακά στοιχεία.

Αυτή η αύξηση οφείλεται στη ζήτηση στο εξωτερικό για ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο εξάμηνο, οι εξαγωγές ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 160% φτάνοντας σε περίπου 534.000 μονάδες, δήλωσε η CAAM τον περασμένο μήνα.

Το 2022, με τις εξαγωγές οχημάτων να αυξάνονται κατά 54% από έτος σε έτος σε 3,1 εκατομμύρια μονάδες, η Κίνα «προσπέρασε» τη Γερμανία ως η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής οχημάτων στον κόσμο.

MG4 electric xpower

MG4 electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ