top icon
Κόσμος

Ποιος Έλληνας ανέλαβε πρόεδρος στη «Διεθνή Ένωση Γεφυρών, Σηράγγων και Οδικών Αξόνων»

Η «Διεθνής Ένωση Γεφυρών, Σηράγγων και Οδικών Αξόνων» (IBTTA), η παγκόσμια ένωση για τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων διοδίων ανακοίνωσε τους αξιωματούχους της για το 2024, οι οποίοι θα έχουν θητεία ενός έτους ο καθένας.

Τα μέλη της ΙΒΤΤΑ αντιπροσωπεύουν ένα ποικιλόμορφο φάσμα μελών φορέων εκμετάλλευσης διοδίων, συμπεριλαμβανομένων κρατικών οργανισμών και κρατικών και διεθνών φορέων εκμετάλλευσης. Οι αξιωματούχοι αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου, η οποία επιβλέπει τις υποθέσεις της Ένωσης μεταξύ των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεί άλλα καθήκοντα που εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. Το 2024 οι αξιωματούχοι εκλέχθηκαν από τα μέλη, κατά τη διάρκεια της 91ης Ετήσιας Συνέλευσης και Έκθεσης της IBTTA το περασμένο Οκτώβριο.

Οι αξιωματούχοι του 2024 είναι οι ακόλουθοι

IBTTA

Πρόεδρος: Βασίλειος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος της HELLASTRON (Hellenic Association of Toll Roads Network). Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων (ASECAP) την περίοδο 2018–2019 και Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (International Road Federation – IRF) την περίοδο 2019–2022.

Πρώτος Αντιπρόεδρος: James Hofmann, Εκτελεστικός Διευθυντής /Διευθύνων Σύμβουλος του North Texas Tollway

Δεύτερος Αντιπρόεδρος: Joi Dean, διευθύνων σύμβουλος της μητροπολιτικής εταιρείας μεταφορών του Richmond

Διεθνής Αντιπρόεδρος: Christophe Boutin, εκτελεστικός διευθυντής της ASFA.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της IBTTA, με επικεφαλής τους αξιωματούχους, είναι υπεύθυνο για τη χάραξη του οράματος και της πορείας της ένωσης», δήλωσε ο Pat Jones, εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος. «Αυτό το όραμα είναι η προώθηση βελτιώσεων στις ζωτικής σημασίας οδικές υποδομές σε όλο τον κόσμο μέσω βιώσιμης χρηματοδότησης, χρηματοδότησης και λύσεις χρέωσης για τις οποίες είναι γνωστός ο κλάδος των διοδίων. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ισχυρές ηγεσίες για να προωθήσουμε αυτό το όραμα, και είμαστε τυχεροί που έχουμε στελέχη με το πάθος και την τεχνογνωσία για να το κάνουν αυτό».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της IBTTA καθορίζει τη στρατηγική κατεύθυνση της ένωσης, εγκρίνει το πρόγραμμα, ορίζει τα αποτελέσματα που πρέπει να επιτευχθούν και διασφαλίζει ότι οι πόροι που απαιτούνται είναι διαθέσιμοι και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά. Το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει πέντε αξιωματούχους και 20 διευθυντές από οργανισμούς και φορείς εκμετάλλευσης διοδίων από όλο τον κόσμο.

Η International Bridge, Tunnel and Turnpike Association (IBTTA) είναι η παγκόσμια ένωση για τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων διοδίων και τις επιχειρήσεις που τις εξυπηρετούν. Ιδρύθηκε το 1932 και έχει μέλη σε περισσότερες από 20 χώρες σε έξι ηπείρους. Τα μέλη εφαρμόζουν σύγχρονες, καινοτόμες χρηματοδοτήσεις μεταφορών με βάση τον χρήστη και αναζητούν συνεχώς λύσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων των υποδομών του 21ου αιώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ