top icon
Κόσμος

Porsche 911 Turbo S κόντρα σε Tesla Model X Plaid 1.020 PS (video)

Η Porsche 911 Turbo S έχει λιγότερους ίππους από το Tesla Model X Plaid των 1.020 ίππων, αλλά και χαμηλότερο κατά 800+ κιλά βάρος.

Μπορεί η αντιπαράθεση αυτή να μοιάζει παράδοξη, καθώς συγκρίνεται η σπορ Porsche 911 Turbo S με ένα μεγάλο και βαρύ ηλεκτρικό όχημα, όπως το Tesla Model X Plaid. Όμως η ισχύς του αμερικανικού μοντέλου, που ξεπερνάει τους 1.000 ίππους (1.020 PS) το βάζει στο κάδρο, ακόμα και ως πείραμα για την… επιστήμη.

Σίγουρα δεν είναι δυο μοντέλα που θα είχες στο μυαλό σου ταυτόχρονα, αν σκόπευες να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, ωστόσο, το βρετανικό κανάλι Carwow στο YouTube, έρχεται να βάλει το ένα δίπλα στο άλλο, ικανοποιώντας την περιέργεια ίσως κάποιων.

Porsche 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S

Τουλάχιστον, αυτή σ’ αυτή τη φάση που υπάρχουν ακόμα ικανά και ισχυρά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως αυτή η Porsche 911 Turbo S. Γιατί ακόμα και η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι κινείται με γοργούς ρυθμούς προς το εξηλεκτρισμό των μοντέλων.

Δείτε επίσης τη Νέα Porsche 911 S/T

Κάτω από το πίσω καπό της πανέμορφης Γερμανίδας με τα διακριτικά 911 Turbo S υπάρχει ένα επίπεδος κινητήρας 3,8 λίτρων με απόδοση 650 ίππων και 800 Nm ροπής. Για τη μετάδοση, που περνάει και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, με το βάρος της Porsche 911 Turbo S να είναι 1.650 κιλά.

Tesla Model X

Tesla Model X

Και αν αυτό σας φαίνεται μεγάλο, που να δείτε πόσο ζυγίζει το Tesla Model X Plaid. Ξεπερνάει αρκετά τους δύο τόνους, με το δείκτη της ζυγαριάς να σταματάει στα 2.464 κιλά. Από την άλλη όμως το τετρακίνητο -επίσης- ηλεκτρικό μοντέλο αποδίδει 1.020 ίππους και 1.420 Nm ροπής.

Η κόντρα ανάμεσα στην Porsche και το Tesla αποδείχθηκε ότι είχε το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Porsche 911 Turbo S Tesla Model X Plaid

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ