top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Porsche 911 Turbo S (+video)

Η Porsche αποκάλυψε σήμερα την 911-992 στην έκδοση Turbο S, τόσο με την κλασσική κουπέ φορεσιά της, όσο και με την ξεσκούφωτη Cabriolet.

Η εμβληματική έκδοση Turbo S επέστρεψε μετά και τη σημερινή αποκάλυψη του μοντέλου, που έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της πυραμίδας της αειθαλούς 911. Στην πλάτη των τυχερών δύο επιβατών και των δύο εκδόσεων αμαξώματος φιλοξενείται ένας 6κύλινδρος μπόξερ κινητήρας με χωρητικότητα 3,8 λίτρων, ο οποίος διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές μεταβλητής γεωμετρίας, με συμμετρική όπως χαρακτηρίζεται θέση στο «σώμα» της μονάδας κίνησης, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 650 ίππων. Ήτοι, 70 επιπλέον σε σχέση με το παρελθόν.

Η ισχύς των 650 ίππων δεν είναι όμως το μοναδικό ατού του κινητήρα, καθώς αρωγός του οδηγού είναι τόσο η ροπή των 800 Nm, τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ., όσο και στο «διπλόδισκο» PDK κιβώτιο των 8 για την περίσταση σχέσεων. Νέο, σε σχέση με το παρελθόν, είναι το σύστημα «αναπνοής» και ψύξης του flat-six κινητήρα, τα ηλεκτρονικά πτερύγια της βαλβίδας ανακούφισης, αλλά και τα πιεζοηλεκτρικά μπεκ. Στον τεχνικό τομέα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μπροστά από τα φίλτρα αέρα, που βρίσκονται τώρα εγκατεστημένα στα πίσω πτερύγια, έχουν ενσωματωθεί και άλλες δύο εισαγωγές αέρα μέσω της πίσω γρίλιας, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των εισαγωγών σε τέσσερις.

Porsche 911 Turbo S

Σύμφωνα με την Porsche, η νέα 911 Turbo S είναι… διαβολικά γρήγορη καθώς είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,7 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα. Ακόμα πιο εντυπωσιακά όμως είναι τα 8,9 δλ. που απαιτούνται για την επίσης τυπική, αλλά καθ’ όλα ενδεικτική των δυνατοτήτων του μοντέλου, επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 200 χλμ./ώρα, τιμή βελτιωμενη κατά 1 δλ. σε σχέση με το παρελθόν.

Porsche 911 Turbo S

Οι διαστάσεις της νέας 911 Turbo S είναι διευρυμένες ώστε το αυτοκίνητο να συνεχίσει να εξασφαλίζει κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά. Πάνω στον εμπρός άξονα το γερμανικό κουπέ είναι φαρδύτερο κατά 45 χλστ. (1.840 χλστ.), ενώ το συνολικό πλάτος του αμαξώματος στον πίσω άξονα έχει «σκαρφαλώσει» στα 1,9 μ. (+20 χλστ.). Τα δε μετατρόχια εμπρός και πίσω είναι διευρυμένα κατά 42 και 10 χλστ., αντίστοιχα. Σε ότι αφορά στους τροχούς, εμπρός συναντάμε ελαστικά 255/35 σε συνδυασμό με «20άρες» ζάντες και πίσω τροχούς με διάσταση 315/30 R21.

Porsche 911 Turbo S

Από εκεί και πέρα, σημείο αναφοράς είναι το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει στον εμπρός άξονα έως και 500 Nm ροπής, καθώς και οι ενεργές αναρτήσεις PASM (Porsche Active Suspension Management), με το χαμηλότερο κατά 10 χλστ. ύψος, αλλά και τα ενεργά επίσης πτερύγια εμπρός για την ψύξη του 6κύλινδρου κινητήρα. Συνολικά στον τομέα της αεροδυναμικής, η νέα 911 Turbo S εμφανίζεται βελτιωμένη, καθώς το διαφορετικό πίσω σπόιλερ αυξάνει τα ποσά της κάθετα παραγόμενης δύναμης κατά 15% σε σχέση με το παρελθόν.

Porsche 911 Turbo S

Το εσωτερικό και των δύο εκδόσεων (κουπέ και κάμπριο) αποπνέει την δέουσα για τις περιστάσεις αίσθηση ποιότητας και δυναμισμού σε επίπεδο αισθητικής. Εδώ, το φουλ δερμάτινο κάθισμα του οδηγού (προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας δίχρωμων επενδύσεων της Porsche Exclusive Manufaktur) διαθέτει 18 διαφορετικές ρυθμίσεις, όλες με την αρωγή ηλεκτρομηχανισμών, ενώ χαρακτηριστική είναι η κεντρική οθόνη των 10,9 ιντσών, το διαφορετικής σχεδίασης τιμόνι, το Sport Chrono Package, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, αλλά και το αναβαθμισμένο ηχοσύνολο της Bose.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ