top icon
Κόσμος

Πως ακούγεται η ηλεκτρική Taycan και πως οι «παραδοσιακές» Porsche; (audio)

Πολλοί είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον ήχο μιας Porsche ακόμα και με δεμένα μάτια. Πως ακούγεται άραγε η ηλεκτρική Taycan σε σχέση με τις «παραδοσιακές» Porsche, όπως η «356» και η 911 RSR;

Για τους οδηγούς μιας κλασικής Porsche 356, ο ήχος με το χαρακτηριστικό γουργούρισμα και το απαλό σφύριγμα του αερόψυκτου κινητήρα boxer αποτελεί κάτι σαν μουσική, που για την περίσταση παράγεται από μια καλά συντονισμένη μηχανική ορχήστρα.

Σήμερα, η ηλεκτρική κινητικότητα έχει καταστήσει πολλά από αυτά τα μουσικά… όργανα περιττά, αντικαθιστώντας τα με το χαρακτηριστικό βουητό ενός ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, το συναίσθημα και οι πληροφόρηση του οδηγού παραμένουν στο επίκεντρο των κατασκευαστών, όπως η Porshce, η οποία έχει συνθέσει έναν ειδικά εξελιγμένο ήχο για την ηλεκτρική Taycan.

Porsche Taycan

«Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο δουλεύοντας τον ήχο τόσο μέσα όσο και έξω, όσο η Porsche. Γνωρίζουμε επίσης εδώ και πολύ καιρό ότι πρέπει να μπορείς να ακούς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας», δηλώνουν οι ιθύνοντες της Porsche.

O ήχος της Porsche 356

O ήχος της Porsche 550 Spyder

O ήχος της Porsche 911 RSR

O ήχος της Porsche 918 Spyder

O ήχος της Porsche 928 GTS

O ήχος της Porsche 936

…και ο ήχος της Porsche Taycan

*Ως γνωστόν, η ΕΕ ενέκρινε έναν κανονισμό σχετικά με τη χρήση του συστήματος ακουστικής ειδοποίησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2014, τον οποίο αναθεώρησε το 2019. Γνωστό ως σύστημα ακουστικής ειδοποίησης οχημάτων (AVAS), έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου παραμένοντας ενεργό έως τα 20 χλμ./ώρα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει στην Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ στις ΗΠΑ ο κανονισμό προβλέπει την ενεργοποίηση ενός προειδοποιητικού ήχου όταν ένα σταματημένο όχημα πρόκειται να κινηθεί, καθώς και αύξηση της έντασής του, έως την ταχύτητα των 32 χλμ./ώρα.

Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ