top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το Hyundai Kona Electric (+video)

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV στη μικρή κατηγορία. Και φυσικά, καθώς δεν μιλάμε για ένα πρωτότυπο μοντέλο, αλλά για ένα «πραγματικό» προϊόν, θα το δούμε να πατά τους τροχούς του στην άσφαλτο πριν το τέλος του χρόνου.

Για την περίσταση, μάλιστα, η Hyundai εξέλιξε για το νέο Kona Electric δύο τύπους κινητήρα, με διαφορετική ασφαλώς απόδοση, καθώς και δύο μπαταρίες, που εξασφαλίζουν διαφορετική, επίσης, αυτονομία. Πιο συγκεκριμένα, στη βασική έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας του δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου της κορεάτικης εταιρείας (σ.σ.: το πρώτο είναι το Ioniq Electric) αποδίδει 135 ίππους που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,3 δλ. Στην ισχυρότερη των 204 ίππων, το τυπικό «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 7,6 δλ. Και στις δύο περιπτώσεις, η ροπή ανέρχεται στα 395 Nm και η τελική ταχύτητα στα 167 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία των 39,2 kWh του «μικρού» Kona Electric εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Hyundai, αυτονομία της τάξης των 300 χλμ. με βάση τον Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP), ενώ στο «μεγάλο», το οποίο εφοδιάζεται με μπαταρία 64 kWh (ιόντων λιθίου και εδώ), το νέο SUV των Κορεατών είναι σε θέση να διανύσει αποστάσεις μήκους έως και 470 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το Hyundai Kona

Ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση στην πρώτη περίπτωση ανέρχεται στις 6 ώρες και 10 λεπτά, ενώ στη δεύτερη στις 9 ώρες και 40 λεπτά. Σε ταχυφορτιστή, όμως, 100 kW, αμφότερες οι μπαταρίες μπορούν να ανακτήσουν το 80% της ενέργειάς τους σε μόλις 54 λεπτά.

Οι εν λόγω μπαταρίες, όντας εγκατεστημένες στο δάπεδο της κατασκευής, δεν «κλέβουν» ωφέλιμο χώρο στο πορτ μπαγκάζ, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αποσκευές με χωρητικότητα 373 λίτρων (χωρίς το καλώδιο φόρτισης) ή 332 λίτρων (με το καλώδιο).

Σχεδιαστικά, το νέο Hyundai Kona Electric διαθέτει, για λόγους αεροδυναμικής, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες (εξ ο και τα 15 και 20 επιπλέον χλστ. στο μήκος και στο πλάτος της κατασκευής, αντίστοιχα), «κλειστή» μάσκα και διαφορετικούς τροχούς 17 ιντσών. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, head-up display, καθώς και μια οθόνη 7 ιντσών (ή προαιρετικά 8 ιντσών) στην οποία απεικονίζονται όλες οι λειτουργίες του συστήματος infotainment._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ