top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Skoda Octavia Scout

Η Skoda αποκαλύπτει σήμερα την «περιπετειώδη» έκδοση Scout του νέου Octavia.

Η Skoda έρχεται να ενισχύσει σήμερα τη γκάμα του νέου Octavia, το οποίο αισίως γυρίζει φέτος την τέταρτη κατά σειρά σελίδα του, αποκαλύπτοντας την έκδοση Scout, που φυσικά βασίζεται στην στέισον βάγκον εκδοχή του μοντέλου. Οπτικά, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις απλές εκδόσεις Combi έγκειται στο «πακέτο» Rough-Road, το οποίο αυξάνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 χλστ., ενώ χαρακτηριστικά είναι τόσο τα αλουμινένια προστατευτικά πάνελ, όσο και οι διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες. Από εκεί και πέρα, τον τόνο δίνουν τα πλαστικά τμήματα που καλύπτουν τις αψίδες των τροχών και τα μαρσπιέ καθώς και οι διαφορετικής σχεδίασης τροχοί των 18 ή 19 ιντσών.

Skoda Octavia Scout

Οι ράγες οροφής, τα πλαίσια των παραθύρων, το κάλυμμα των εξωτερικών καθρεπτών καθώς και ο πίσω διαχύτης διαθέτουν ασημί φινίρισμα. Από πλευράς διαστάσεων, το Octavia Scout είναι κατά 16 και 15 χλτστ. μακρύτερο και φαρδύτερο σε σχέση με την έκδοση Combi αγγίζοντας έτσι τα 4.703 και 1.829 χλστ., αντίστοιχα. Ο δε χώρος φόρτωσης αγγίζει σε χωρητικότητα την εντυπωσιακή τιμή των 640 λίτρων.

Skoda Octavia Scout

Την πρεμιέρα του στο νέο Skoda Octavia Scout πραγματοποιεί σήμερα ο ανανεωμένος, 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας EVO της οικογένειας TDi, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και ροπή 400 Nm. Επιπλέον της τετρακίνητης αυτής έκδοσης, το νέο Octavia Scout διατίθεται και σε προσθιοκίνητες παραλλαγές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έτσι να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις εκδόσεις 2.0 TDI και 1.5 TSI, με απόδοση 115 και 150 ίππους (αμφότερες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων) ή στην e-Tec, η οποία συνδυάζει τον 1.5 TSI κινητήρα με 7άρι DSG κιβώτιο και mild hybrid σύστημα κίνησης.

Skoda Octavia Scout

Τέλος, οι δυνητικοί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το νέο Skoda Octavia Scout με τον 2λιτρο TSI κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 190 ίππους, καθώς και μία ακόμα εκδοχή του 2λιτρου TDI, πέραν την κορυφαίας των 200 ίππων, η οποία αποδίδει 150 ίππους – όλες οι παραπάνω είναι τετρακίνητες και συνδυάζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το νέο Octavia Scout αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ