top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για την Lamborghini Essenza SCV12

Mία καθαρόαιμη δημιουργία της Lamborghini για χρήση αποκλειστικά σε πίστα με την υπογραφή της Squadra Corse και 830 ίππους.

Εξελιγμένη από την Squadra Corse και με την πένα σε επίπεδο σχεδιασμού του Lamborghini Centro Stile, η νέα Essenza SCV12 είναι μια καθαρόαιμη κατασκευή της διάσημης εταιρείας από τη Sant’Agata η οποία προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Όπως με υπηρηφάνεια δηλώνουν οι δημιουργοί της, ο απόγονος των Miura Jota και Diablo GTR θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα παίρνοντας κίνηση από τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα με 12 κυλίνδρους σε διάταξη V που έχει δημιουργήσει ποτέ η ιταλική εταιρεία.

Lamborghini Essenza SCV12

Εκμεταλλευόμενος την ροή του αέρα (ram effect), ο κινητήρας των 6,5 λίτρων συνδυάζεται με ένα ειδικά εξελιγμένο σύστημα εξαγωγής της Capristo που μειώνει την υποπίεση και αυξάνει την απόδοση – που για την περίσταση φτάνει στους 830 ίππους. Οι τελευταίοι περνούν στους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός 6τάχυτου κιβωτίου με σειριακό τρόπο διαδοχής των σχέσεων που αποτελεί δομικό μέρος της κατασκευής και υπογράφει η γνωστή στο είδος X-trac.

Lamborghini Essenza SCV12

Η Lamborghini Essenza SCV12 προτάσσει μια αναλογία ίππων ανά κιλό της τάξης του 1,66, χάρη στη δίαιτα που έχει υποστεί και την χρήση ενός monocoque από carbon. Η τύπου push rod πίσω ανάρτηση εδράζεται «πάνω» στο κιβώτιο, ενώ για την πέδηση φροντίζει η Brembo – οι δε τροχοί «συνθέτονται» από σλικ ελαστικά της Pirelli και ζάντες μαγνησίου με διάμετρο 19 και 20 ίντσες εμπρός και πίσω. Τέλος, σύμφωνα με τους Ιταλούς, η κάθετα παραγόμενη δύναμη που αναπτύσσει η νέα Lamborghini Essenza SCV12 στα 250 χλμ./ώρα ανέρχεται στα 1.200 κιλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ