top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το νέο VW ID.4 GTX στις 28 Απριλίου

Μετά τις ονομασίες GT, GTI και GTE, στο «λεξιλόγιο» της VW προστίθεται και η GTX με αφορμή την έλευση μιας ακόμα έκδοσης για το νέο ID.4.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η VW στις σημερινές αποκαλύψεις της, στις 28 Απριλίου η γκάμα του ηλεκτρικού ID.4 θα αποκτήσει μια σπορ έκδοση που θα κοσμείται από τα εν λόγω αρχικά.

«Τα γράμματα GT αντιπροσωπεύουν την οδηγική απόλαυση. Τώρα το γράμμα X έρχεται να χτίσει μία γέφυρα για την κινητικότητα του μέλλοντος. O συνδυασμός της αειφορίας και ο σπορ χαρακτήρας δεν αποκλείονται καθώς αλληλοσυμπληρώνονται έξυπνα», δηλώνει ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αρμόδιος για θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων της VW.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει, τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW που θα «κουβαλούν» την ονομασία GTX θα διαθέτουν έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, ο οποίος θα μπαίνει στο παιχνίδι της κίνησης μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου όταν οι περιστάσεις το απαντούν.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχει η δυνατότητα μόνιμης εμπλοκής του μέσω ενός νέου drive mode που θα φέρει την ονομασία «Traction».

Σύμφωνα με ό,τι έχουμε δει στα αντίστοιχα μοντέλα της ομόσταβλης Skoda αλλά και πρόσφατα στην περίπτωση του νέου Q4 e-tron, η συνδυαστική ισχύς του νέου ID.4 GTX θα αγγίζει ή θα ξεπερνά οριακά τους 300 ίππους.

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η VW, τα μοντέλα της οικογένειας GTX θα διαθέτουν και σπορτίφ στοιχεία σε επίπεδο σχεδίασης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ