top icon
Κόσμος

Prodrive P25: Εκσυγχρονισμένη και πιο ισχυρή εκδοχή του Subaru Impreza

Με το P25, η Prodrive επαναπροσδιορίζει την εικόνα του Subaru Impreza WRC, το οποίο έκανε ντεμπούτο στις ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ πριν από 25 χρόνια, παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση παραγωγής σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Τα μπλε Subaru Impreza WRC που έκαναν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 1997, άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του θεσμού, καθώς και στις καρδιές των απανταχού φίλων των ράλλυ.

Καθώς έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε, η βρετανική Prodrive, που είχε την ευθύνη συμμετοχής της Subaru στο WRC, παρουσίασε το P25, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση με πηγή έμπνευσης, το εμβληματικό Subaru Impreza 22B, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο του αυτοκινήτου.

Όπως ανακοίνωσε η Prodrive, το P25 θα παραχθεί σε 25 μόνον αντίτυπα και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Goodwood Festival Of Speed, που έχει προγραμματιστεί για τις 23-26 Ιουνίου.

Οι προδιαγραφές του Prodrive P25

Κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, οι μηχανικοί της Prodrive εξασφάλισαν μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη οδηγησιμότητα, παράλληλα με μείωση του βάρους χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων.

Το P25 εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα μπόξερ 2,5 λίτρων, που θα αποδίδει ισχύ η οποία δεν έχει γνωστοποιηθεί επακριβώς, αλλά σύμφωνα με την Prodrive ξεπερνά τους 400 ίππους, ενώ η μετάδοση θα γίνεται μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με paddles.

Subaru Impreza WRC 97

Το σχεδιασμό του ανανεωμένου αυτοκινήτου υπογράφει ο Peter Stevens, που είχε σχεδιάσει και το πρώτο Subaru Impreza WRC, ενώ τεχνικός διευθυντής είναι ο David Lapworth, επικεφαλής μηχανικός στην πορεία της Prodrive στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Το P25 θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Prodrive, που βρίσκεται στο Banbury του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Το αυθεντικό Impreza 22B θεωρείται το πιο εμβληματικό Subaru και είναι περιζήτητο”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Prodrive, David Richards, που είχε και την ιδέα δημιουργίας του P25. “Θέλαμε να ενισχύσουμε όλα όσα έκαναν αυτό το αυτοκίνητο τόσο ξεχωριστό, εφαρμόζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να δημιουργήσουμε τη δική μας σύγχρονη ερμηνεία ενός αυτοκινήτου που έχει καθιερωθεί στην ιστορία της αυτοκίνησης”.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Prodrive P25 έχουν ξεκινήσει, ενώ το πρώτο από τα 25 αντίτυπα θα παραδοθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το 1997, η Subaru αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών με το Impreza WRC, ενώ ο Colin McRae τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς, Tommi Makinen.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ