top icon
Επικαιρότητα

Project Reshape – το σχέδιο μείωσης λειτουργικού κόστους της Shell

H Royal Dutch Shell εκπόνησε σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα μειώσει το λειτουργικό της κόστος κατά 40%, με παράλληλη αναδιάρθρωση και εστίαση των δραστηριοτήτων της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο μείωσης του λειτουργικού κόστους της Royal Dutch Shell φέρει την ονομασία Project Reshape και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το 2019 το συνολικό λειτουργικό κόστος της Shell ανήλθε στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ενεργειακός κολοσσός ερευνά μεθόδους για να μειώσει τις δαπάνες παραγωγής πετρελαίου κατά 40% και τις δαπάνες παραγωγής φυσικού αερίου κατά 30%. Αυτό εκτιμάται από τα ανώτερα στελέχη της πως θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό περικοπών στο λειτουργικό κόστος, αλλά και μέσω στοχευμένων επενδύσεων σε νέα έργα.

H Shell θέλει να ρίξει το κύριο βάρος της στην παραγωγή πετρελαίου στις τρεις μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που διατηρεί στον Κόλπο του Μεξικό, στη Νιγηρία και στη Βόρεια Θάλασσα. Όσο για το φυσικό αέριο, όπως αναφέρει το Reuters, θα υποστεί και αυτό σημαντικές περικοπές κόστους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ