top icon
Κόσμος

Πρώτη γεύση από το νέο και ηλεκτρικό Fiat Panda

Σημαντικές αποκαλύψεις από το στρατόπεδο της Fiat, η οποία θα παρουσιάσει τον προσεχή κιόλας Ιούλιο την έκδοση παραγωγής του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Panda.

Η Fiat προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις σήμερα το πρωί παρουσιάζοντας μέσα από ένα video με… συμπρωταγωνιστή τον CEO της, Olivier Francois, τα μελλοντικά της προϊόντα. Ανάμεσά τους και το νέο Panda – που θα είναι ηλεκτρικό.

Υπό τη μορφή πρωτοτύπου προς το παρόν, το πρωτότυπο City Car όπως το αποκαλεί η ίδια η Fiat είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το σημερινό Panda – κάτι σαν «Mega-Panda» – με σχεδιασμό που αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό κτίριο Lingotto στο Τορίνο με τη διάσημη πίστα δοκιμών στον τελευταίο του όροφο.

Fiat Panda

Οι σχεδιαστές της Fiat εμπνεύστηκαν από ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Lingotto κατά τη δημιουργία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας του πρωτοτύπου, συμπεριλαμβανομένης της «ελαφριάς δομής, της βελτιστοποίησης χώρου και της φωτεινότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις τους. Εν τω μεταξύ, το οβάλ σχήμα της πίστας «La Pista 500» στην οροφή άφησε το στίγμα του σε ορισμένες από τις πτυχές του εσωτερικού του νέου μοντέλου, από το ταμπλό μέχρι την οθόνη και τα καθίσματα.

Επιπλέον, η Fiat δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση βιώσιμων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των ανακυκλωμένων πλαστικών και των υφασμάτων από μπαμπού.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Panda θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογικές λύσεις και το δάπεδο που είδαμε στο ομογάλακτο Citroen e-C3. Προς το παρόν ωστόσο η ιταλική εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για το νέο μικρό EV της.

Ο Olivier Francois, δήλωσε: «Η Fiat είναι μια παγκόσμια μάρκα με πωλήσεις 1,3 εκατ. αυτοκινήτων πέρυσι και σταθερά ηγετική θέση σε πολλά μέρη του κόσμου. Είμαστε σε ένα παιχνίδι που παίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο και το επόμενο βήμα μας θα είναι η μετάβαση από τα τοπικά προϊόντα σε μια παγκόσμια προσφορά που μπορεί να ωφελήσει όλους τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο νέο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε τέσσερις μήνες κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 125ης επετείου της μάρκας. Μετά ένα νέο αυτοκίνητο θα παρουσιάζεται ανά έτος».

Fiat Panda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ