top icon
Επικαιρότητα

To πρωτότυπο και αυτόνομο αεριωθούμενο Volante Vision Concept της Aston Martin

Η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα σπουδή για τις μετακινήσεις του μέλλοντος από αέρα.

Το Volante Vision Concept είναι μια πολυτελής κατασκευή για τις μεταφορές του μέλλοντος με δυνατότητα κάθετης προσεδάφισης και απογείωσης, την οποία η Aston Martin σχεδίασε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cranfield, την Cranfield Aerospace Solutions και την Rolls-Royce. Με χώρο για τρεις ενήλικους επιβάτες, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προεπισκόπηση ενός πτητικού αυτόνομου υβριδικού-ηλεκτρικού οχήματος για αστικά και διεθνή αεροπορικά ταξίδια, παρέχοντας γρήγορα, αποτελεσματικά και πολυτελή ταξίδια, μακριά από το άγχος της συμφόρησης στους δρόμους

Συνδυάζοντας τη δυναμική αλλά και τα επιστημονικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Cranfield, της Cranfield Aerospace Solutions, της Rolls-Royce και φυσικά της Aston Martin, το Volante Vision Concept ενσωματώνει τις γνώσεις και την εμπειρία των καλύτερων επιστημόνων στον τομέα της αεροδιαστημικής, της πρόωσης και του σχεδιασμού.

«Καθώς ο πληθυσμός στις αστικές περιοχές συνεχίζει να αυξάνεται, η συμφόρηση στις πόλεις γίνει όλο και πιο έντονη. Πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις για τη μείωσή της, την ελάττωση της ρύπανσης και τη βελτίωση της κινητικότητας. Τα αεροπορικά ταξίδια θα αποτελέσουν καθοριστικό κομμάτι για το μέλλον των μεταφορών. Το Volante Vision Concept είναι η λύση της πολυτελούς κινητικότητας», δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer.

Και συμπλήρωσε:

«Το Volante Concept Vision θα μας επιτρέψει να ζούμε πιο μακριά από το σημείο όπου εργαζόμαστε. Οι πόλεις θα μεγαλώνουν συνέχεια και οι περιοχές που σήμερα θεωρούνται μακρινές σε σχέση με τα αστικά αυτά κέντρα θα μεταβληθούν σε προαστιακές. Χάρη στο Volante Vision Concept θα μπορεί κανείς να ζει πολύ πιο μακριά από εκεί που εργάζεται»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ