top icon
Κόσμος

Radical SR1 XXR: Entry-level αξιώσεων

H Radical ανανέωσε τo SR1 XXR με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση και την αντοχή και πλέον κινείται από την 5η γενιά του RPE κινητήρα των 1.340 κ.εκ.

Το SR1 της Radical είναι ένα πρώτο βήμα ακόμα και για τον ερασιτέχνη που θέλει να γευτεί την σπορ-αγωνιστική οδήγηση με ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο που πέρα από τις επιδόσεις και την ανόθευτη αίσθηση προσφέρει και αξιοσημείωτη ασφάλεια.

To αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, βασίζεται σε ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα και έχει μονοθέσια ή διθέσια διαμόρφωση. H θέση οδήγησης κατασκευάζεται στα μέτρα του οδηγού και πέρα από το sur mezure κάθισμα περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη πεταλιέρα και αποσπώμενο τιμόνι. Την ενημέρωση του οδηγού φροντίζει μια πολυοθόνη της ΑΙΜ με δυνατότητα datalogging και σύνδεση με λύσεις τηλεμετρίας GPS και smartCam. Το βάρος ανάλογα την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό παραμένει στην ζώνη των 500 κιλών.

radical

Αυτό που κάνει την νέα έκδοση να ξεχωρίζει από εμφάνιση είναι τα φωτιστικά σώματα και το κάθετο φτερό που ξεκινά από το κάλυμμα της εισαγωγής αέρα που δεσπόζει πάνω από τα κράνη των επιβατών και συμβάλει στην εικόνα ενός – μικρότερου σε μέγεθος – πρωτοτύπου της κατηγορίας LM. Τα βελτιωμένα μηχανικά μέρη, πέρα από καλύτερη απόδοση, υπόσχονται και αυξημένα διαστήματα συντήρησης (ενδεικτικά αλλαγή λιπαντικού συστήνεται ανά 10 ώρες) και ευκολία χρήσης από τον ιδιώτη αφού περιλαμβάνεται μίζα, κύκλωμα προθέρμανσης ΚΑΙ όπισθεν.

radical
Η RPE (Radical Precision Engineering), η θυγατρική εταιρεία που κατασκευάζει τους κινητήρες που κινούν τα αυτοκίνητα της ίδιας αλλά και ανταγωνιστών ή ιδιωτών, παρουσίασε πρόσφατα την 5η γενιά του τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού μοτέρ των 1.340 κ.εκ. με απόδοση σχεδόν 200 ίππων από το κόμπακτ σύνολο των μόλις 83 κιλών.

radical
Στο SR1 συνδυάζεται με ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο με auto-blip που επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει σχέσεις χωρίς να σηκώνει το πόδι του από το γκάζι και μπλοκέ της Quaife στον πίσω άξονα. Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και push rods γύρω γύρω είναι ρυθμιζόμενη σε κάθε έννοια και γωνία ενώ τα αμορτισέρ είναι της Intrax. Τα φρένα περιλαμβάνουν αεριζόμενους δίσκους 240 χλστ. με 4πίστονες δαγκάνες και στα τέσσερα άκρα και ρύθμιση της κατανομής από την θέση του οδηγού.

Στα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνονται η αυτόματη πυρόσβεση, το εγκεκριμένο ρεζερβουάρ καυσίμου και τα καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και hans.

To καινούριο SR1 XXR είναι διαθέσιμο μέσω των 30 αντιπροσώπων της Radical σε όλο τον κόσμο και οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2023 με τιμή που εκτιμάται ανάμεσα στα 60 και 80.000 ευρώ.

radical

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ