top icon
Κόσμος

Renault Twingo: Επιστρέφει ηλεκτρικό με τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ

Παρουσιάστηκε στην πρωτότυπη μορφή του το Renault Twingo, το οποίο αναβιώνει με χαρακτηριστικό τρόπο το μοντέλο πρώτης γενιάς, όπως μαρτυρά και η σχεδίασή του.

Με ρετρό πινελιές αισθητικά, το νέο Twingo δείχνει το μέλλον της Renault, που είναι φυσικά ηλεκτρικό. Σαφείς είναι οι σχεδιαστικές αναφορές από το μικρό μοντέλο της πρώτης γενιάς της δεκαετίας του ‘90, στοιχείο που του χαρίζει δίχως άλλο προσωπικότητα.

Σε αντίθεση με το Twingo πρώτης γενιάς, που είχε 3θυρο αμάξωμα, το νέο θα είναι αποκλειστικά 5θυρο. Φυσικά η μεγαλύτερη αλλαγή του αφορά το σύστημα κίνησης, καθώς θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μάλιστα φιλοδοξεί να είναι το πιο προσιτό μοντέλο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της γαλλικής εταιρείας θέλουν η τιμή του να διατηρηθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.

renault twingo prototype

Την παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Renault Twingo έκανε το μεγάλο αφεντικό της γαλλικής εταιρείας, ο Luca de Meo. Οι πρώτες εικόνες προέρχονται από διαρροή, με τις επίσημες να αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Το μοντέλο, σύμφωνα με τα πλάνα της Renault θα λανσαριστεί μέσα στο 2026 και θα εστιάζει στην αποδοτικότητα, με χαμηλή κατανάλωση. Όσον αφορά την κατηγορία του, θα τοποθετηθεί κάτω από το επερχόμενο Renault 5 και το Renault 4, αλλά θα χρησιμοποιεί για την κατασκεύη του την ίδια πλατφόρμα «AmpR Small».

renault twingo prototype

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ