top icon
Κόσμος

Renault Zoe: Ρεκόρ με 765 ηλεκτρικά χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτρικό Renault Zoe κατάφερε κάτω από ειδικές συνθήκες να καλύψει 765 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση της «50άρας» μπαταρίας του.

Το Renault Zoe, στην αποκλειστικά ηλεκτρική του έκδοση E-Tech, συνέτριψε το ρεκόρ διανυθείσας διαδρομής με μα πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του υπό την αιγίδα της Mission Motorsport, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος στο Ην. Βασίλειο.

Η Mission Motorsport, η οποία βοηθά με τις δράσεις της ανθρώπους που ταλιπωρούνται από τις συνέπειες στρατιωτικών επιχειρήσεων παρέχοντάς τους ευκαιρίες μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκινητοβιομηχανίας, κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ με άρμα το ηλεκτρικό Renault Zoe διανύοντας 765 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε περισσότερες από 24 ώρες στο Thruxton Race Circuit.

Το προγενέστερο ρεκόρ των 565 χλμ., το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2018, στην περιφέρεια της πόλης του Παρισιού, κατερρίφθη στις 10 Ιουνίου με την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για το όλο εγχείρημα να επιτυγχάνει στο Thruxton Race Circuit μέση κατανάλωση ενέρνειας 15,14 χλμ./kWh και μέση ταχύτητα κίνησης τα 30,57 χλμ./ώρα.

Renault Zoe

Το ρεκόρ και τα δύο Renault Zoe

Για την πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος χρησιμοποιήθηκαν δύο Renault Zoe. Αμφότερα δεν διέθεταν κανενός είδους μετατροπή σε σχέση με το γαλλικό EV που πωλείται σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη – η μοναδική εξαίρεση αφορούσε στην παρουσία των ελαστικών χαμηλής τριβής της εταιρείας Enso σε ένα εκ των δύο.

Το Zoe με τα «ορίτζιναλ» ελαστικά κατάφερε να «γράψει» 683 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, συντρίβοντας το ρεκόρ του 2018, ξεκινώντας την προσπάθεια του στις 9.40 π.μ. της 9ης Ιουνίου και ολοκληρώνοντας στις 11:45 μ.μ. της 10ης Ιουνίου, ύστερα από 22 και πλέον ώρες ακατάπαυστης οδήγησης.

Renault Zoe

Το Renault Zoe με τα ελαστικά της Enso διένυσε 765 χλμ. ξεκινώντας την δική του προσπάθεια την ίδια ώρα και ολοκληρώνοντας την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στις 14:57 μ.μ. , ύστερα από 25 και πλέον ώρες.

Θυμίζουμε ότι το Renault Zoe έχει επίσημη αυτονομία βάσει του πρωτοκόλλου WLTP τα 395 χλμ., ενώ η μπαταρία των 52 kWh με την οποία εξοπλίζεται μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

Το Renault Zoe E-Tech είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2020.

Όλα οι εκδόσεις του συνοδεύονται από εγγύηση για την μπαταρία διάρκειας 8 ετών ή 160.000 χλμ.

Renault Zoe

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault Zoe
  • Renault Zoe
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ