Επικαιρότητα Κόσμος

Robyn Denholm, η νέα Πρόεδρος της Tesla

Η Robyn Denholm αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά της μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του Elon Musk από το αξίωμα του Προέδρου της Tesla μετά το συμβιβασμό του CEO της αμερικάνικης εταιρείας με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η προαναγγελθείσα όσο και υποχρεωτική «αλλαγή φρουράς» στη θέση του Προέδρου της Tesla είναι πλέον γεγονός, καθώς από σήμερα κιόλας τη θέση του Elon Musk στο συγκεκριμένο αξίωμα αναλαμβάνει η Robyn Denholm. Η 53χρονη μάνατζερ, η οποία έχει θητεύσει από το 2014 έως και σήμερα ως ανεξάρτητο μέλος του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι αυτή από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι και σήμερα επικεφαλής του τμήματος οικονομικών υποθέσεων της αυστραλιανής εταιρείας Telstra Corp Ltd., θέση φυσικά που αναμένεται να εγκαταλείψει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η 6μηνη προθεσμία που έχει δοθεί για την αποχώρησή της από τη γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk, οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές και η SEC…

Η αμοιβή της Robyn Denholm ορίστηκε, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla, ορίστηκε στα 300.000 δολάρια σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα θα της παραχωρηθούν 8.000 μετοχές της αμερικανικής εταιρείας.

«Η Robyn διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στην τεχνολογία όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ έχει συμβάλει σημαντικά ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βοηθώντας μας να γίνουμε μία επικερδής εταιρεία», δήλωσε ο Elon Musk.

Από τη μεριά της, η Tesla ανακοίνωσε τα εξής μέσω επίσημης ανάρτησής της στην επίσημη ιστοσελίδα της εταρείας:

«Για να εξασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου της Robyn στην Telstra, η Elon Musk θα παράσχει κάθε υποστήριξη που ζητάει η Robyn στο ρόλο της ως προέδρου».

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και ο διορισμός δύο ακόμα ανεξάρτητων μελών στο ΔΣ της Tesla ως απόρροια του συμβιβασμού του Elon Musk μετά την πρόσφατη διαμάχη του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου