top icon
Κόσμος

Σε τρία χρόνια έρχεται και το μικρό ηλεκτρικό VW ID.1 των 20.000€

Ο CEO της VW, Thomas Schaefer, ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας ότι το νέο ID.1, το μικρότερο, με άλλα λόγια, ηλεκτρικό μοντέλο που θα συμπεριληφθεί στη γκάμα της μητρικής εταιρείας του γερμανικού ομίλου, θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του το 2027.

Μάλιστα, η VW εξετάζει τέσσερα ξεχωριστά project ανάπτυξης για το εν λόγω μικρό EV, με την ανάδειξη εκείινου που θα… επικρατήσει να πραγματοποιείται μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο Thomas Schaefer μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της μάρκας.

Είπε, επίσης, ότι η VW στοχεύει να μειώσει την αρχική τιμή του αυτοκινήτου ακόμα και κάτω από τα 20.000 ευρώ. «Για να μειώσεις τόσο πολύ κόστος χρειάζεσαι τεράστιες οικονομίες κλίμακας», τόνισε ο CEO της VW.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η VW είναι πιθανό συνεργαστεί με μια αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως η Renault, για να μοιραστεί το κόστος εξέλιξης του ID.1 ή εναλλακτικά να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις συνεργαζόμενη με τις ομογάλακτες μάρκες του ομίλου, όπως η Skoda.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Φεβρουάριο ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την VW για να συνεργαστεί σε ένα ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο που θα πωλείται στην Ευρώπη.

Από τη μεριά της, το βέβαιο είναι ότι η Renault σχεδιάζει να λανσάρει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο -με την ονομασία Twingo, παρακαλώ- το 2026 με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

Renault Twingo EV

Από τη μεριά του, ο CFO του VW Group, Arno Antlitz, επιβεβαίωσε στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του ομίλου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας για να επιτύχει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας, χωρίς όμως να αναφέρει τη Renault ως πιθανό συνεργάτη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του 2027 για την παρουσίαση και διάθεση του ID.1 – το οποίο θα αντικαταστήσει το απερχόμενο πλήρως ηλεκτρικό VW e-Up που δημιουργήθηκε με βάση την θερμική έκδοση του μοντέλου Up – έγινε με γνώμονα την απόφαση της VW να εισάγει πρώτα στην αγορά την έκδοση παραγωγής του μεγαλύτερου ID.2all το 2026, το οποίο θα έχει ως τιμή αφετηρίας τα 25.000 €.

Τα νέα ID.1 και ID.2 είναι μεταξύ των 11 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα έχει στην προϊοντική της ατζέντα η VW έως το 2027.

VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ