top icon
Επικαιρότητα

Sin Cars, η εταιρεία από τη Βουλγαρία που θέλει να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μέχρι τώρα η Sin Cars είναι μία άσημη – πλην όμως αρκετά φιλόδοξη – εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων από τη γειτονική Βουλγαρία, η οποία πολύ σύντομα ευελπιστεί να κάνει τα πρώτα της βήματα και στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η Sin Cars είναι μία μικρή εταιρεία από τη γειτονική Βουλγαρία, την οποία ίδρυσε πριν έξι περίπου χρόνια ο μηχανικός και οδηγός αγώνων, Rosen Daskalov. Μέχρι σήμερα ο μικρός αυτός οίκος ήταν γνωστός για δύο κυρίως πράγματα: για τη συμμετοχή του μέσω της Sofia Car Motorsport με το πρωτότυπο R1 GT4 στο θεσμό αγώνων του GT4 European Series, αλλά και για την «πολιτική» εκδοχή του μοντέλου, το απλό R1, ένα μικρό σπορ κουπέ μοντέλο που τροφοδοτούνταν από έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα με χωρητικότητα 6,2 λίτρων και ισχύ 450 ίππων. Τον περασμένο Μάρτιο, η Sin Cars παρουσίασε στο ευρύ κοινό στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης μία ακόμα πρότασή της: ένα αρθρωτό όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του όχημα πολλαπλών εφαρμογών, το οποίο μπορεί να «υποδεχτεί» πολλούς και διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων χρησιμοποιώντας κάθε φορά την ίδια πλατφόρμα.

Σήμερα, η Sin Cars και προσωπικά ο ίδιος ο δημιουργός της, επιχειρούν ένα ακόμα μεγαλεπήβολο βήμα προ τα εμπρός, το οποίο αυτή τη φορά θέτει στο επίκεντρό του τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Rosen Daskalov, η Sin Cars σχεδιάζει από την επόμενη κιόλας χρονιά να μπει στο χρηματιστήριο, ούτως ώστε να αντλήσει με την κίνηση αυτή κεφάλαια ύψους 10 εκ. €, τα οποία θα αποτελέσουν τη βασική «πηγή» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το νέο ηλεκτρικό όραμά της. Ποιο είναι αυτό;

«Στόχος μας είναι να διαθέσουμε ένα πολυλειτουργικό μικρό αυτοκίνητο πόλης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για παραδόσεις courier, υπηρεσίες ταξί και μεταφορές. Οι ευρωπαϊκές πόλεις χρειάζονται τέτοιου είδους οχήματα για μεταφορές. Τα κέντρα των πόλεων θα αποκλειστούν σύντομα από τα ντίζελ. Η Κίνα είναι πολύ μακριά και μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα προϊόντων», δήλωσε σε συνέντευξή του ο 47χρονος Rosen Daskalov.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο προϊόν της Sin Cars θα παρουσιαστεί σε τελική μορφή τον προσεχή Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα διαθέτει αυτονομία που θα φτάνει τα 150 χλμ. και τιμή κοντά στα 10.000 €. Η δε γραμμή παραγωγής του νέου ηλεκτρικού city-car της εταιρείας είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε χρόνο – αρχής γενομένης από το 2020 – τα «έτοιμα» προς διάθεση και πώληση αντίτυπα να ανέρχονται στα 20.000.

«Το όνειρο μου είναι να κατασκευάζω 30 με 40 αυτοκίνητα την ημέρα, κάτι που είναι ρεαλιστικό για την αγορά στην οποία θα απευθύνεται το συγκεκριμένο όχημα», δήλωσε ο Rosen Daskalov.

Προς το παρόν, τα μοναδικά έσοδα της Sin Cars προέρχονται από τα 50 περίπου αγωνιστικά αυτοκίνητα που διαθέτει ανά έτος σε επιλεγμένους πελάτες στη Β. Αμερική και την Αυστραλία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ