top icon
Περιβάλλον

Solid state μπαταρίες από τo BMW Group στα τέλη της δεκαετίας

Το BMW Group υπόσχεται ότι στο τέλος της δεκαετίας τα ηλεκτρικά του οχήματα θα εξοπλίζονται με μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη.

Βάζοντας ως στόχο την περαιτέρω εξέλιξη των μπαταριών για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων που θα αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αυτονομία, χωρίς «περιττές» επιβαρύνσεις σε πρώτες ύλες και περιβάλλον, το BMW Group ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα θα διαθέτουν solid state μπαταρίες.

Επ’ αυτού, ο Frank Weber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος σε θέματα εξέλιξης δήλωσε: «Το πιο πράσινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο θα είναι BMW – θα είναι βιώσιμο από την αρχική ιδέα έως την ανακύκλωση μετά τη χρήση του. Συγχρόνως, εξελίσσουμε την μπαταρία του μέλλοντος, η οποία θα είναι ισχυρή, ασφαλής, οικονομικά αποδοτική και ανακυκλώσιμη».

Και προσέθεσε:

«Κάνουμε εντατική έρευνα σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών στερεού ηλεκτολύτη. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα χρησιμοποιήσουμε solid state μπαταρίες που θα είναι συμβατές με τα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής μας. Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε ένα πρώτο δείγμα σε ένα αυτοκίνητο δοκιμών με αυτήν την τεχνολογία πολύ πριν το 2025».

Στις σχετικές αναφορές της η BMW αναφέρει σήμερα ότι η αναλογία κοβαλτίου στην κάθοδο των μπαταριών της μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια και από 33% που ήταν στο i3, έφτασε σήμερα στη νέα iX3 στο 10% – την ίδια στιγμή, η περιεκτικότητα σε νικέλιο αυξήθηκε σε περίπου 80%. Μάλιστα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η χρήση πρωτογενών πόρων, έως και το 50% του νικελίου που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στην μπαταρία υψηλής τάσης της νέας BMW iX προέρχεται από ανακύκλωση.

Το BMW Group θα έχει στις τάξεις του έως το 2023 περί τα 12 ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτός από τις BMW i3, iX3 και MINI Cooper SE, που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά, μέσα στη χρονιά θα λανσαριστούν οι νέες i4 και iX.

Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν οι «φουλ» ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 5 και της X1. Επιπλέον, θα υπάρχει μία ηλεκτρική έκδοση για τη Σειρά 7, καθώς και ο διάδοχος του MINI Countryman. Μέχρι το 2025, το BMW Group θα αυξήσει τις πωλήσεις όλων των ηλεκτρικών μοντέλων της κατά 50% ετησίως, ενώ συνολικά η εταιρεία θα έχει διαθέσει περίπου 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα έως το τέλος του 2025.

Με βάση τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, το BMW Group σχεδιάζει ότι έως το 2030 τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών του θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Συνολικά, η εταιρεία θα «εισάγει» περίπου 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους ανά την υφήλιο τα επόμενα 10 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ