Επικαιρότητα Κόσμος

To soundtrack της ηλεκτρικής κινητικότητας

Η VW αποκαλύπτει τον ήχο του ηλεκτρικού ID.3 όταν αυτό θα κινείται με ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σχεδόν αθόρυβα στις χαμηλές ταχύτητες, ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους πεζούς και τους ποδηλάτες αυξάνεται ιδιαίτερα κατά την κίνησή τους μέσα στην πόλη. Για το λόγο αυτό, το νέο ID.3, αλλά και όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID. της VW, θα χρησιμοποιούν ένα σύστημα ακουστικού… συναγερμού (Acoustic Vehicle Alerting System - ΑVAS) για να δημιουργήσουν έναν τεχνητό ήχο κατά την επιτάχυνση σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα και κατά την κίνησή τους προς τα πίσω.

Το AVAS γίνεται ακουστικά αντιληπτό τόσο στο εσωτερικό του ID.3 όσο στο απ’ έξω όταν το όχημα δεν υπερβαίνει την παραπάνω ταχύτητα, Μέσα στο αυτοκίνητο, τα διαφορετικά «επίπεδα» του ήχου ακούγονται πάντα με βάση την ταχύτητα και τη θέση του πεντάλ γκαζιού. Πέραν αυτής της ταχύτητας, η αντίσταση κύλισης και ο αεροδυναμικός θόρυβος γίνονται πιο εμφανείς.

Ακούστε εδώ τον ήχο του VW ID.3

Ο παραπάνω ήχος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της VW με τον συνθέτη και μουσικό παραγωγό, Leslie Mandoki.

«Ο ήχος ενός ηλεκτρικού οχήματος ορίζει την ταυτότητά του. Ο ήχος πρέπει να είναι δυναμικός και να αρέσει. Πρέπει να είναι και φουτουριστικός και πρέπει επίσης να εντυπωσιάζει με τον μοναδικό χαρακτήρα του», εξηγεί ο Frank Welsch, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Ανάπτυξης της VW._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου