top icon
Κόσμος

Σπορ καθίσματα από την Porsche με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη

Η Porsche παρουσίασε ένα σπορ κάθισμα με μέρη που είναι κατασκευασμένα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, το νέο μπάκετ κάθισμα είναι πλέον διαθέσιμο ως «κομμάτι» των εξοπλιστικών στοιχείων της Performance Parts, τα οποία προσφέρει σήμερα η Porsche Tequipment.

Επί της ουσίας, το εν λόγω κάθισμα διατίθεται για διάφορες εκδόσεις των Boxster, Cayman και 911, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 θα ενσωματωθεί στον διαμορφωτή οχημάτων του Γερμανού κατασκευαστή (Porsche Car Configurator) και θα μπορεί επίσης να παραγγελθεί από την Porsche Exclusive Manufaktur.

Εκτός από τη μοναδική του εμφάνιση, σημείο αναφοράς είναι το νέο κεντρικό τμήμα του. Εδώ, μέρη των επιφανειών του μαξιλαριού και της πλάτης παράγονται με χρήση 3D εκτυπωτή και διατίθενται σε τρεις διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας, πράγμα που σημαίνει ότι το κάθισμα μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη.

«Καθίσματα που προσαρμόζονται στους οδηγούς ήταν διαθέσιμα στο παγκόσμιο motorsport εδώ και πολύ καιρό. Τώρα η Porsche προσφέρει ένα αντίστοιχο κάθισμα με πιστοποίηση για χρήση σε αυτοκίνητα παραγωγής με διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας ως στάνταρ», δηλώνει ο επίσημος δοκιμαστής της Porsche, Lars Kern. «Κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών εντυπωσιάστηκα από την εργονομία του – η ελαφρώς χαμηλότερη θέση του καθίσματος και η βελτιωμένη στήριξη των μηρών είναι παρόμοια με αυτά που συναντά κανείς σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο».

Το βάρος των συγκεκριμένων καθισμάτων είναι κατά 8% χαμηλότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά μπάκετ της Porsche.

Το νέο αυτό κάθισμα μπορεί επίσης να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σε οχήματα που έχουν ήδη παραδοθεί σε πελάτες – σε ορισμένα μάλιστα ακόμα και στο συνοδηγό, με την όλη διαδικασία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Η βάση του καθίσματος είναι κατασκευασμένη από πολυπροπυλένιο και συνδέεται χωρίς τη χρήση κολλας με ένα στρώμα που αποτελείται από ένα μείγμα υλικών με βάση πολυουρεθάνη. Το εξωτερικό μάλιστα δέρμα του καθίσματος είναι κατασκευασμένο από Race-Tex, ένα  αντιολισθητικό υλικό που προσφέρει κορυφαία στήριξη στο σώμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αυτή τη στιγμή επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις χρωματισμούς (Black, Guards Red και Racing Yellow) ως προς τις «εσωτερικές» διακοσμήσεις του, ενώ από το νέο έτος θα προστεθούν οι Arctic Grey, Ultramarine και Shark Blue.

Η τιμή του καθίσματος ανά μονάδα ορίζεται στη Γερμανία στα 2.677,50€.

Porsche

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche
  • Porsche
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ