top icon
Κόσμος

Στα ενδότερα της νέας Porsche Cayenne

Πρώιμη αποκάλυψη του πολυτελούς εσωτερικού της νέας Porsche Cayenne, η οποία θα παρουσιαστεί πλήρως στις 18 Απριλίου.

Η Porsche προχώρησε στη μερική αποκάλυψη της νέας Cayenne και συγκεκριμένα του εσωτερικού του ολοκαίνουργιου SUV από το Zuffenhausen, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα και… ολοκληρωμένα στις 18 Απριλίου στα πλαίσια του φετινού Auto Shanghai Show.

Για την περίσταση, τόσο ο οδηγός όσο και οι συνεπιβάτες βιώνουν ένα εντελώς νέο cockpit στη νέα Porsche Cayenne που συνδυάζει ακόμα πιο ισχυρή εστίαση στον οδηγό με νέα διαδραστικά στοιχεία που «ζωντανεύουν» την οδηγική εμπειρία. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον μια πλήρως ψηφιακή, ανεξάρτητη κυρτή οθόνη 12,6 ιντσών που δεν διαθέτει το συνηθισμένο γείσο. Εδώ, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έως και επτά διαφορετικούς τύπους προβολής των ενδείξεων.

Porsche Cayenne

Το στροφόμετρο, η online πλοήγηση, το Night Vision Assist ή το 3D σύστημα υποβοήθησης οδήγησης μπορούν όλα να επιλεγούν ώστε να βρίσκονται στο προσκήνιο. Διατίθενται επίσης μια επιλογή με μειωμένη προβολή οργάνων καθώς και η κλασική λειτουργία, η οποία «μεταφέρει» την τυπική σχεδίαση των πέντε οργάνων της Porsche στην ψηφιακή εποχή.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η πυρήνας αυτού που η ίδια αποκαλεί ως «Porsche Driver Experience» είναι η σωστή ισορροπία μεταξύ ψηφιακών και αναλογικών στοιχείων. Όλα τα χειριστήρια που είναι σημαντικά για την οδηγική εμπειρία ομαδοποιούνται ακριβώς γύρω από το τιμόνι. Όπως συμβαίνει με μια Porsche, ο διακόπτης εκκίνησης του κινητήρα βρίσκεται στα αριστερά του τιμονιού, με τον επιλογέα των ταχυτήτων να έχει μετακομίσει πλέον δεξιά του τελευταίου, μεταξύ του ταμπλό και της κεντρικής οθόνης. Αυτό δημιουργεί χώρο στην κεντρική κονσόλα για έναν νέο, μεγάλο πίνακα ελέγχου του συστήματος κλιματισμού με αναλογικά χειριστήρια και περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Η Porsche έχει επίσης τοποθετήσει τον πλήρως επανασχεδιασμένο μοχλό ελέγχου για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού απευθείας στο τιμόνι της νέας Cayenne.

Porsche Cayenne

Το νέο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών προέρχεται από την «911», με τον διακόπτη για την επιλογή των προγραμμάτων λειτουργίας Normal, Offroad, Sport και Sport Plus να είναι εγκατεστημένος σε αυτό.

Ο νέος πίνακας ελέγχου του συστήματος κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα με την γυάλινη επιφάνεια σε μαύρο πάνελ εξασφαλίζει μια εμφάνιση ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Εν προκειμένω, οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν γρήγορα, ενώ ο συνδυασμός αναγνώρισης αφής και απτικής ανάδρασης με μηχανικούς διακόπτες εξασφαλίζει μέγιστη λειτουργικότητα.

Porsche Cayenne

Η κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης των 12,3 ιντσών είναι το κέντρο ελέγχου του Porsche Communication Management (PCM). Όπως και πριν, ο οδηγός μπορεί να χειριστεί πολλές λειτουργίες οδήγησης και άνεσης, καθώς και εκείνες που αφορούν την online πλοήγηση και τα πολυμέσων. Ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό της Porsche Cayenne είναι η προαιρετικά ενσωματωμένη οθόνη των 10,9 ιντσών εμπρός από τον εμπρός συνεπιβάτη. Αυτή επιτρέπει τον χειρισμό της πλοήγησης ή τις υπηρεσίες πολυμέσων. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Porsche, η συγκεκριμένη οθόνη δεν φαίνεται από το κάθισμα του οδηγού, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή μπορεί να προβάλλεται ακόμα και video streaming χωρίς να αποσπάται η προσοχή του χειριστή του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Ό,τι γνωρίζουμε για τη νέα Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Cayenne
  • Porsche Cayenne
  • Porsche Cayenne
  • Porsche Cayenne
  • Porsche Cayenne
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ