top icon
Κόσμος

Στάχτη 3.000 αυτοκίνητα – Καίγεται το πλοίο που τα μεταφέρει (video)

Η φωτιά στο φορτηγό πλοίο που ξέσπασε ανοικτά των ολλανδικών ακτών προκάλεσε μεγάλη καταστροφή. Τα αυτοκίνητα που μετέφερε κάηκαν όλα.

Καταστροφική είναι η φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς οχημάτων, καθώς όπως ανακοινώθηκε επίσημα ένα μέλος του πληρώματος Ινδικής καταγωγής έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Το βαπόρι Fremantle Highway με νηολόγιο στον Παναμά μετέφερε 2.857 αυτοκίνητα από τη Γερμανία στην Αίγυπτο, 25 εκ των οποίων ηλεκτρικά. Αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ανάφλεξη σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

πλοίο

Όπως αναφέρει το έγκυρο Automotive News, το πλοίο μήκους 199 μέτρων εξακολουθεί να καίγεται ανοικτά των ολλανδικών ακτών και η φωτιά δεν πρόκειται να ελεγχθεί εύκολα. Και τα 23 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών και του ατόμου που έχασε τη ζωή του, απομακρύνθηκαν από το πλοίο με ελικόπτερα και σωσίβιες λέμβους, ανακοίνωσε η ολλανδική ακτοφυλακή.

Πολλά αυτοκίνητα άνηκαν στη Mercedes

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από το γερμανικό λιμάνι του Μπερμενχάβεν επιχειρήθηκε να ρυμουλκηθεί από την ολλανδική επιφυλακή και μονάδες διάσωσης έριξαν κυβικά νερού για να περιορίσουν τις φλόγες, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

πλοίο

Ανάμεσα στα σχεδόν 3.000 οχήματα, πολλά άνηκαν στη Mercedes. Εκπρόσωποι των Ford και Nissan ανέφεραν πως δεν υπήρχε κανένα δικό τους όχημα, ενώ Stellantis, Toyota και Renault δήλωσαν πως είναι απίθανο να μετέφερε οχήματά τους.

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε ότι η εταιρεία ερευνά το θέμα, αλλά δεν ήταν σε θέση να παράσχει περισσότερες πληροφορίες. Ίδια ήταν η απάντηση των General Motors και BMW.

Το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο πληροφορίες της ακτοφυλακής μετέδωσε πως η πυρκαγιά είναι πιθανό να διαρκέσει μέρες. Ο καπνός συνεχίζει να είναι έντονος, με τα οχήματα να έχουν καταστραφεί.

πλοίο

«Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί. Είναι πολύ δύσκολο να σβήσει, πιθανώς λόγω του φορτίου που μετέφερε το πλοίο», δήλωσε ο Edwin Versteeg, εκπρόσωπος του Ολλανδικού Τμήματος Ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Τι πρέπει να κάνεις

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ο οποίος θεσπίζει κανονισμούς για την ασφάλεια στη θάλασσα, σχεδιάζει να αξιολογήσει νέα μέτρα για τα πλοία που μεταφέρουν EVs το επόμενο έτος υπό το φως του αυξανόμενου αριθμού πυρκαγιών σε φορτηγά πλοία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: europe.autonews.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ