top icon
Κόσμος

Stellantis: Όλα τα MPV των Citroen, Peugeot και Opel αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις

Με άμεση ισχύ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Stellantis έκανε γνωστή την απόφασή της να προσφέρει τα MPV μοντέλα των Citroen, Peugeot και Opel αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις ήδη από φέτος.

Η Stellantis, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη στροφή των μαρκών της στην ηλεκτρική κινητικότητα αλλά και να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων σε πιο επικερδή μοντέλα, έκανε γνωστή την απόφασή της να προσφέρει ήδη από φέτος και με άμεση ισχύ σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές τα MPV μοντέλα των Citroen, Peugeot και Opel αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα Rifter και Traveller, καθώς και το Expert της Peugeot θα είναι εφεξής διαθέσιμα μόνο στις εκδόσεις e-Rifter, e-Traveller και e-Expert, όπως ομοίως θα συμβεί και με τα Berlingo και SpaceTourer της Citroen. Κατ’ αντιστοιχία, τα Combo Life και Vivaro Combi, καθώς και το Zafira Life της Opel θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές εκδόσεις των ως άνω μοντέλων βασίζονται στο δάπεδο EMP2 και είναι διαθέσιμες με κινητήρα απόδοσης 100 kW/136 ίππων της Vitesco Technologies και μπαταρία με χωρητικότητα 50 kWh, ενώ για τα μοντέλα μεγαλυτέρου μεταξονίου διαθέσιμη είναι και μια «75άρα».

Stellantis - Peugeot Rifter

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αναφορικά με το τι προτίθεται να πράξει η Fiat με τα δικά της MPV μοντέλα.

Οι επαγγελματικές πάντως εκδόσεις van των ως άνω μοντέλων των Citroen, Peugeot και Opel θα συνεχίσουν – άγνωστο για πόσο ακόμα – να διατίθενται σε εκδόσεις ντίζελ.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική έναντι της ηλεκτροκίνησης», δηλώνει ο CEO της Opel Uwe Hochgeschurtz. «Στο μέλλον, η Opel θα κερδίσει ακόμη περισσότερο έδαφος με φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες. Από το 2024, θα προσφέρουμε μια ηλεκτροκίνητη έκδοση κάθε μοντέλου Opel, χωρίς εξαίρεση. Με άλλα λόγια, οι διάδοχοι των Crossland και Insignia θα είναι επίσης εξηλεκτισμένοι».

Ο Hochgeschurtz επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο που είχε ήδη τεθεί από τον προκάτοχό του Michael Lohscheller ότι η Opel θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία στην Ευρώπη από το 2028 και μετά.

Opel Combo-e Life

Στην Peugeot, η CEO Linda Jackson είπε. «Το 2021, ένα στα έξι αυτοκίνητα Peugeot στην Ευρώπη ήταν εξηλεκτρισμένο και τον περασμένο Νοέμβριο ένα στα πέντε. Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα αυξάνεται σταθερά γρήγορα».

Από τη μεριά της η Citroen επισημαίνει: «Πρωτοπόρος στις κατηγορίες οχημάτων MPV, η Citroen μετατοπίζει την προσφορά της σε αυτές τις δύο κατηγορίες προς μια ενέργεια του μέλλοντος που θα επιτρέπει στους πελάτες να συνεχίσουν να κινούνται ελεύθερα και με ελεγχόμενο κόστος χρήσης, ενώ εκμεταλλευόμενοι τη βιωσιμότητα και την πρακτικότητα που προσφέρουν τα δύο αυτά μοντέλα».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ