top icon
Κόσμος

Στην πρίζα με το νέο MINI Cooper Electric

Η δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού MINI συνοδεύεται από την ονομασία Cooper και πλέον θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Μπορεί το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper Electric να έχει πρόωρα δει το φως της δημοσιότητας (διαβάστε περισσότερα εδώ), εντούτοις το βρετανικό εργοστάσιο επιμένει στη μερική αποκάλυψη του ηλεκτρικού «hatch» δεύτερης γενιάς που πλέον κουβαλά στην ονομασία του την εμβληματική ονομασία Cooper.

Από πλευράς μεγέθους, το νέο ΜΙΝΙ Cooper Electric αναμένεται να διατηρεί τον συμπαγή του χαρακτήρα καθώς το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,8 μ. Ωστόσο, θα διαθέτει φαρδύτερα μετατρόχια, κοντύτερους προβόλους και μεγαλύτερο μεταξόνιο.

MINI Cooper Electric

Δομικά και σε αντίθεση με το μοντέλο της πρώτης γενιάς, το νέο MINI Cooper Electric «πατά» σε μια νέα πλατφόρμα η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κοινοπραξία Spotlight Automotive στην οποία μετέχουν η βρετανική εταιρεία και η κινεζική Great Wall.

MINI Cooper Electric

To ηλεκτρικό MINI Cooper θα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, στις Cooper E και Cooper SΕ. Η πρώτη θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 135 kW, δηλαδή 184 ίππους, με την ισχυρότερη Cooper SE να παίρνει κίνηση επίσης από μια μονάδα που κινεί τους εμπρός τροχούς παράγοντας 160 kW, ήτοι 218 ίππους.

MINI Cooper Electric

Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα του MINI Cooper Electric για βέλτιστη κατανομή του βάρους, ενώ αυξάνει επίσης τη σταθερότητα και την ευελιξία του οχήματος. Στην πιο αδύναμη συγκριτικά έκδοση η χωρητικότητά της ανέρχεται στις 40,7 kWh ενώ στην Cooper SE στις 54,2 kWh. Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία των Βρετανών, οι εν λόγω συσσωρευτές αναμένεται να εξασφαλίζουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 300 έως 400 χλμ.

MINI Cooper Electric

Προς ώρας η ΜΙΝΙ δεν αποκαλύπτει περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το νέα Cooper E και SE κρατώντας κλειστά τα χαρτιά της μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου και των δύο διαθέσιμων εκδόσεών του που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο MINI Cooper Electric αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην ηλεκτρική επέλαση της βρετανικής εταιρείας που θα έχει σε πρώτη φάση, εκτός από την έκδοση Hatchback, βασικούς αρωγούς το επίσης ηλεκτρικό νέο MINI Countryman και από το 2024 και μετά το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI Paceman.

MINI Cooper Electric

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper electric
  • MINI Cooper electric
  • MINI Cooper electric
  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper Electric
  • MINI Cooper electric
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ