top icon
Κόσμος

Στην Τσεχία η παραγωγή του νέου μικρού μοντέλου της Toyota

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του νέου μοντέλου της στην κατηγορία Α θα πραγματοποιηθεί στη μονάδα κατασκευής οχημάτων της εταιρείας στην Τσεχία.

Στις αρχές Μαρτίου η Toyota είχε ανακοινώσει με πάσα επισημότητα ότι θα παραμείνει στο segment A ξεκαθαρίζοντας ότι το Aygo θα αντικατασταθεί με ένα νέο μοντέλο, με άγνωστη προς το παρόν ονομασία, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B.

Στο συγκεκριμένο δάπεδο βασίζεται τόσο το νέο Yaris, το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, όσο και το επερχόμενο μέσα στην προσεχή περίοδο Yaris Cross.

Στα πλαίσια των ίδιων ανακοινώσεων, η Toyota είχε υποστηρίξει ότι η ετήσια παραγωγή του αντικαταστάτη του Aygo θα ανέλθει στην Ευρώπη στις 500.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Λίγες μέρες αργότερα, το ιαπωνικό εργοστάσιο παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο Aygo X Prologue «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τη μορφή που θα έχει ο αντικαταστάτης του «τρέχοντος» μοντέλου.

Σήμερα, το ιαπωνικό εργοστάσιο κάνει ένα ακόμα βήμα ανακοινώνοντας ότι το νέο Toyota Aygo – ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το μοντέλο που θα παραλάβει τη σκυτάλη στην κατηγορία των μίνι μοντέλων – θα κατασκευάζεται στο Kolin της Τσεχίας.

Toyota GA-B

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το μοντέλο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Toyota στην Ευρώπη και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην περιοχή.

«Πρόκειται για ένα προσιτό μοντέλο για την είσοδο των πελατών κατηγορίας Α στη μάρκα και καθώς μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα Yaris και Yaris Cross, θα βοηθήσει στην επίτευξη των οικονομιών κλίμακας που απαιτούνται για την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων», δήλωσε ο Marvin Cooke, Executive Vice President, Toyota Motor Europe.

Όπως δήλωσε η Toyota, το όνομα του μοντέλου, η αποκάλυψή του και το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματός του θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Toyota Kolin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ