top icon
Επικαιρότητα

Toyota Aygo X prologue, το C-HR για την πόλη!

To Aygo X prologue δίνει το στίγμα του επόμενου αυτοκινήτου πόλης της Toyota.

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το πρωτότυπο τo Aygo X prologue που αποκαλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή αλλά και τη φιλοσοφία του επόμενου Aygo. Το τελευταίο διέθετε πάντα έναν ενδιάφεροντα σχεδιασμό, όμως τώρα το ED2, το ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της ιαπωνικής εταιρείας, ανέλαβε να υλοποιήσει έναν ακόμα πιο τολμηρό σχεδιασμό για τον εκπρόσωπο της Toyota στη μικρή κατηγορία.

Με δεδομένο ότι η Toyota υπήρξε επί σειρά ετών κυριάρχη στην κατηγορία Α, στην ευρωπαϊκή αγορά, αποφάσισε να επενδύσει στα αυτοκίνητα πόλης, δημιουργώντας το δικό της τολμηρό όραμα, τη στιγμή που πολλοί κατασκευαστές εγκαταλείπουν το συγκεκριμένο segment.

Σχεδιασμένο στην Ευρώπη, για την Ευρώπη

H Toyota αποφάσισε να αντιμετωπήσει το θέμα ξεκινώντας από λευκό χαρτί, αναζητώντας τις ανάγκες και επιθυμίες του κοινού, με στόχο να αποδείξει ότι αυτοκίνητα της “εισαγωγικής” κατηγορίας μπορούν ακόμα και να καινοτομούν με πραγματικά εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Η ιαπωνική εταιρεία εκτιμά πως προκειμένου να κερδίσει νέους αγοραστές για το μικρό της μοντέλο, θα πρέπει να υιοθετήσει έναν ακόμα πιο τολμηρό σχεδιασμό. Το ED2 δημιούργησε για τον συγκεκριμένο σκοπό μια αποκλειστική ομάδα, η οποία κατάφερε να προσφώσει στον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που πάντα διέθετε το Aygo έναν πιο αιχμηρό χαρακτήρα.

Toyota Aygo X prologue

Το Aygo X (προφέρεται “cross”), βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B των Yaris και Yaris Cross και υιοθετεί τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου crossover. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη, τα τόξα των μεγάλων τροχών είναι ιδιαίτερα τονισμένα, ενώ η υψηλότερη θέση οδήγησης αποτελεί μια ευπρόσδεκτη προσαρμογή για τις οδηγικές συνθήκες της πόλης.

Η διχρωμία όχι μόνο συνεισφέρει στη δημιουργία πιο προσωποποιημένων εκδοχών για τον κάθε οδηγό, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει και μια πιο δυναμική εικόνα. Τα ενιαία φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω δίνουν ένα φουτουριστικό αποτέλεσμα, ενώ η χαμηλά τοποθετημένη μάσκα, προϊδεάζει πως κάτω από το καπό θα συνεχίσει να παρέχει την κίνηση ένα θερμικό σύνολο.

Στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες συναντάμε στοιχεία όπως μια βάση για σχάρα ποδηλάτων, ενώ στους καθρέφτες ενσωματωμένες θα υπάρχουν κάμερες για την καταγραφή και στον εν συνεχεία διαμοιρασμό μιας διαδρομής. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί και στον χρωματισμό του αμαξώματος (Sparkling Chilli Red), ώστε να έχει την ίδια… πικάντικη προσέγγιση με την όλη φιλοσοφία του σχεδιασμού.

“Ο καθένας δικαιούται ένα cool αυτοκίνητο”, επισημαίνει ο Ian Cartabiano, Πρόεδρος του ED2 . “Όταν κοιτάζω το Aygo X prologue, νιώθω περήφανος ότι η σχεδιαστική ομάδα δημιούργησε ακριβώς ένα τέτοιο αποτέλσμα που θα φέρει επανάσταση στη συγκεκριμένη κατηγορία”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ