Επικαιρότητα Κόσμος

Στο φως και η έκδοση S της νέας Porsche Cayenne Coupe

Μετά την απλή έκδοση της οικογένειας και την κορυφαία Turbo, η Porsche έρχεται να προσθέσει και την S συμπληρώνοντας ιδανικά την «ατζέντα» της νέας Cayenne Coupe.

Αν η βασική έκδοση της νέας Cayenne Coupe σας φαντάζει κάπως… αργή και η κορυφαία Turbo υπερβολικά ακριβή για την τσέπη σας, ήρθε η ώρα ώστε να στρέψετε το βλέμμα σας στην ενδιάμεση εκδοχή της οικογένειας που – ως συνήθως – φέρει την κωδική ονομασία S. Για την περίσταση, την κίνηση προσφέρει ο γνωστός twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων της γερμανική εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 440 ίππους από τις 5.700 έως και τις 6.600 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής από τις 1.800 έως και τις 5.000 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με το στάνταρ Sport Chrono Pachage επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 5,0 δλ. ή 4,9 δλ.. στην περίπτωση που επιλέξει κανείς το πακέτο… ελαφρύνσεων που προσφέρει η γερμανική εταιρεία (βλ. ζάντες 22 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο, ελαφρύτερη οροφή από ανθρακονήματα κ.α.). Η δε τελική ταχύτητα διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση στα 263 χλμ./ώρα.

Στον βασικό εξοπλισμό, πέραν του Sport Chrono Package, περιλαμβάνεται το Power Steering Plus, οι 20άρες ζάντες, το Park Assist και η «ενεργή» ανάρτηση Porsche Active Suspension (PASM).

Θυμίζουμε πως η νέα Porsche Cayenne Coupe, η οποία παρουσιάστηκε πριν τρεις σχεδόν εβδομάδες, διαφοροποιείται σχεδιαστικά σε σχέση με την «απλή» στο πίσω μέρος, με την ουρά της να θυμίζει fastback μοντέλα της αγοράς. Η οροφή είναι χαμηλότερη κατά 20 χλστ., ενώ διαφορετική είναι η κλίση του κολώνων Α και κατ’ επέκταση του εμπρόσθιου παρπρίζ. Ανασχεδιασμένες είναι οι πίσω πόρτες, καθώς και τα αντίστοιχα φτερά, στοιχεία που έχουν φαρδύνει τους «ώμους» του αυτοκινήτου κατά 18 χλστ. Μία ακόμα αλλαγή εντοπίζεται στη θέση της πινακίδας κυκλοφορίας στο πίσω μέρος, η οποία είναι ενσωματωμένη χαμηλά στον αντίστοιχο προφυλακτήρα.

Ως μέρος του πακέτου Porsche Active Aerodynamics (PAA), η νέα Cayenne Coupe εξοπλίζεται με ένα ενεργό πίσω σπόιλερ που είναι ενσωματωμένο στην άκρη της αντίστοιχης πόρτας, ενώ ένα ακόμα, αλλά «σταθερό» βοήθημα, υπάρχει στην κορυφή της. Το ενεργό σπόιλερ εκτείνεται κατά 130 χλστ. σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα αυξάνοντας την κάθετα παραγόμενη δύναμη στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου