Επικαιρότητα Κόσμος

«Συλλαμβάνοντας» ένα κινούμενο βέλος με ταχύτητα 215 χλμ./ώρα (+video)

Η Skoda κατακτά ένα διαφορετικό βραβείο στα πλαίσια του World Guinness Records για τη μακρύτερη πτήση βέλους που πιάστηκε με το χέρι από κινούμενο αυτοκίνητο.

Η απόσταση που χώριζε την επιτυχία από την αποτυχία στο συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν θέμα χιλιοστών, αλλά και μόλις μερικών εκατοστών του δευτερολέπτου. Το βέλος «ταξίδεψε» με ταχύτητα 215 χλμ./ώρα ή, αλλιώς, σχεδόν με 60 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η απόσταση μεταξύ της τοξοβόλου και του στόχου του ήταν 70 μέτρα. Ωστόσο, καθώς το βέλος κινείτο σε καμπύλη τροχιά και όχι σε ευθεία γραμμή, η απόσταση από την οποία μπορούσε να «συλληφθεί» από την ανοιχτή ηλιοροφή του Skoda Octavia Combi vRS 245 δεν ήταν μεγαλύτερη από περίπου 30 μέτρα. Έτσι, το χρονικό «παράθυρο» που είχε στη διάθεσή του ο θαρραλέος, Markus Haas, προκειμένου να «συλλάβει» με το χέρι το βέλος μήκους 68 εκατοστών που εκτόξευσε η ολυμπιονίκης τοξοβόλος, Leurence Baldauff, ήταν μόλις 0,5 δευτερόλεπτα.

Το ρεκόρ έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση του Zeltweg στην Αυστρία προκειμένου να υπάρξει σύνδεση με το εμπορικό σήμα της Skoda, το οποίο διαθέτει το φτερωτό βέλος στο λογότυπό του από το 1926._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από το ρεκόρ καθώς και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου