top icon
Κόσμος

Συνεργασία Honda με Sony στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι Honda και η Sony ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μέσα στο τρέχον έτους μία κοινή εταιρεία με στόχο την εξέλιξη και διάθεση high-end ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025 και μετά.

Με μία ανακοίνωση που αποτελεί ένα σαφές δείγμα γραφής του δρόμου που αναμένεται να ακολουθήσει η αυτοκινητοβιομηχανία στο εγγύς μέλλον, οι ιαπωνικές Honda και Sony επισημοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια κοινή εταιρεία μέσω της οποίας τα δύο στρατόπεδα θα εξελίξουν και θα διαθέσουν στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή η συμμαχία στοχεύει να ενώσει τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία της Honda στον τομέα της εξέλιξης, της κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση που έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με το «know how» της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

Sony - Honda

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Honda, στόχος της νέας εταιρείας που θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2022 είναι «να υλοποιήσει μια νέα γενιά κινητικότητας και υπηρεσιών που είναι ευθυγραμμισμένες με τους χρήστες και το περιβάλλον».

Η κοινοπραξία αυτή έχει σαφείς στόχους, και σύμφωνα με τις δύο πλευρές, θα ξεκινήσει τη διάθεση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσα στο 2025.

Η νέα εταιρεία των Honda και Sony αναμένεται να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να διαθέσει τα νέα της EV, χωρίς ωστόσο να κατέχει και να λειτουργεί εγκαταστάσεις κατασκευής – κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι υπεύθυνη για την κατασκευή του πρώτου EV θα είναι η Honda.

Sony - Honda

Από τη μεριά της η Sony θα είναι εκείνη που θα αναπτύξει μια πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητα, η οποία θα τεθεί στη διάθεση της νέας αυτής κοινοπραξίας.

«Η νέα Εταιρεία θα έχει ως στόχο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο, ακολουθώντας μια ευρεία και φιλόδοξη προσέγγιση για τη δημιουργία αξίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες και τη φαντασία των πελατών. Θα το κάνουμε αυτό αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την τεχνογνωσία της Honda σε σχέση με το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα ενώσουμε τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα και των δύο εταιρειών. Αν και η Sony και η Honda είναι εταιρείες που μοιράζονται πολλές ιστορικές και πολιτιστικές ομοιότητες, οι τομείς της τεχνολογικής μας εξειδίκευσης είναι πολύ διαφορετικοί. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτή η συμμαχία που ενώσει τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών μας προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Honda, Toshihiro Mibe.

Honda - Sony

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μόλις Ιανουάριο η Sony ανακοίνωσε στα πλαίσια της CES 2022 στις ΗΠΑ τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Sony Mobilty μέσω της οποίας «σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδο της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων».

Μάλιστα, ως μέρος της επέκτασης στον τομέα της κινητικότητας, η Sony παρουσίασε στην CES 2022 ένα δεύτερο πρωτότυπο EV, το οποίο φέρει την ονομασία Vision-S 02 SUV. Το 7θέσιο πρωτότυπο μήκους 4,9 μ. χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τον 4θυρο «αδελφό» που είδαμε για πρώτη φορά το 2022, αλλά και τις ίδιες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες, κάθε ένας από τους οποίους αποδίδει 272 ίππους.

Sony - Honda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ