top icon
Επικαιρότητα

Συρρίκνωση για τη GM

Παρά την πρόσφατη οικονομική βοήθεια η κρίση έχει αναγκάσει τη GM να λάβει δραστικά μέτρα, προκειμένου να ανακάμψει.

Η πρόσφατη δανειοδότηση της GM από την αμερικανική κυβέρνηση έχει αναγκάσει την εν λόγω εταιρεία να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά. Η εταιρία, δια στόματος Τρόι Kλαρκ, του προέδρου της σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Αμερική, σκέφτεται να δώσει έμφαση στις Buick, Chevrolet, Cadillac και GMC, ενώ αντίθετα η Saturn δεν δείχνει να έχει μέλλον. «Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, να γίνουμε μία μικρότερη εταιρεία».
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι η Hummer και η Saab είναι προς πώληση. Για την πρώτη έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετοί αγοραστές, ενώ για την Saab που έχει να σημειώσει κέρδη σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Πάντως, και οι δύο εταιρείες, από πλευράς πωλήσεων και κερδών, δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο.
 
Όπως φαίνεται, η Pontiac και η Saturn δεν έχουν πια μέλλον στο χάρτη της αυτοκίνησης. Ο Μπομπ Λουτζ, αντιπρόεδρος του ομίλου, μιλώντας σε κάποιο περιοδικό, είπε ότι η Pontiac θα έχει στην γκάμα της, τα G8, G5, Vibe, Solstice και Solstice Hardtop Coupe. Aπό αυτό καταδεικνύεται ότι δεν σαφές τι θα γίνει με το G6 αν δηλαδή θα συνεχίσει ή όχι. Μια περίπτωση είναι να υπάρξει ένας νέος προγραμματισμός για την παραγωγή του, ή στην διαφορετική περίπτωση θα σταματήσει να υφίσταται. Σχετικά με την Saturn, o Κλαρκ τόνισε ότι: «έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος διάλογος με τους αντιπροσώπους της Saturn», ενώ επισήμανε ακόμα ότι: «απλά, δεν είναι μια εταιρεία καλή για εμάς». _Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ