top icon
Κόσμος

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η ασφάλεια ζωής της Alfa Romeo

Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον της μιλανέζικης φίρμας είναι άμεσα συνυφασμένο με την πρίζα.

Έχοντας περάσει ουκ ολίγες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, η Alfa Romeo φαίνεται να επέστρεψε από πέρσι στο… σωστό δρόμο και την κερδοφορία, ενώ αυτή τη στιγμή απολαμβάνει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων από τη νέα Tonale.

Το νέο αυτό SUV αποκατέστησε το καλό κλίμα στο εργοστάσιο και επέτρεψε στην Alfa Romeo να προσεγγίσει νέους πελάτες, πέραν εκείνων που στρέφονται καιρό τώρα στις Giulia και Stelvio. Ωστόσο, η δουλειά των Ιταλών δεν έχει τελειώσει. Τουναντίον, τώρα μόλις αρχίζει.

Alfa Romeo Tonale Design

Μιλώντας στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, επανεπιβεβαίωσε την πρόθεση των Ιταλών να παρουσιάσουν το 2024 ένα νέο συμπαγές όχημα, που θα είναι μικρότερο από την Tonale, χωρίς ωστόσο να φέρει την Brennero.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Jean-Philippe Imparato μίλησε -για τί άλλο;- για την ηλεκτροκίνηση. Και εδώ ο Διευθύνων Σύμβουλος ρίχνει το γάντι στους σκληροπυρηνικούς Alfisti – και όχι μόνο – λέγοντας τα εξής:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα. Αν το 2021 δεν είχαμε πάρει την απόφαση να πάμε ηλεκτρικά και να επικεντρωθούμε στο λογισμικό, η Alfa Romeo δεν θα είχε περάσει το ορόσημο του 2023».

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Προς το παρόν, η Alfa Romeo έχει ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο, από τώρα έως το 2030, όταν και όλες οι νέες Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές.

Ο Jean-Philippe Imparato, και συνολικά η Stellantis, θέλει η Alfa Romeo να γίνει το σημείο αναφοράς στον όμιλο τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και σε απόδοση, προσφέροντας EVs με αυτονομία έως και 700 χλμ. και υψηλή ισχύ για τις ειδικές εκδόσεις Quadrifoglio, που είναι πιθανό να φτάνει έως και τους 1.000 ίππους, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Alfa Romeo.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος εξήγησε τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν πρέπει να θεωρούνται ως ευκαιρία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε! Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η ασφάλεια ζωής της Alfa Romeo. Για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά την αντοχή, ο δεύτερος την αεροδυναμική. Αν εστιάζεις στην ηλεκτρική ενέργεια, εστιάζεις στην αεροδυναμική, με στόχο την αυτονομία. Αν εστιάζεις στην αεροδυναμική, τότε λες “Ας επιστρέψουμε στα σεντάν”. Μετά λες “Καλώς ήρθατε στη Giulia του μέλλοντος” . Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και η πλατφόρμα STLA θα μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε τύπους αμαξωμάτων που δεν θα μπορούσαμε με τα θερμικά αυτοκίνητα. Θα είμαστε σε θέση να δουλέψουμε σε σιλουέτες που μεταφέρουν συναισθήματα».

Alfa Romeo Tonale - Imparato

Μιλώντας για τους στόχους του στην Alfa Romeo, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε:

«Η αποστολή μου είναι τριπλή. Πρώτα έπρεπε να επαναφέρω την Alfa Romeo στο δρόμο της κερδοφορίας. Και αυτό επετεύχθη! Στη συνέχεια, πρέπει να παρουσιάσω ένα πλάνο προϊόντων με μια παρουσίαση ανά έτος, μέχρι το 2030. Τέλος, πρέπει να δώσουμε στην Alfa Romeo την ταυτότητά της. Πως; Αξιοποιώντας τα εργαλεία, τις συνέργειες και τα στοιχεία που παρέχει ο όμιλος Stellantis. Είτε σε σχέση με τις πλατφόρμες και τις μονάδες κίνησης, είτε σε σχέση με τα συστήματα ψυχαγωγίας και το λογισμικό. Θα αξιοποιήσουμε ό,τι χρειάζεται για δημιουργήσουμε αληθινές Alfa Romeo. Αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν από εμάς, στις εγκαταστάσεις μας στο Τορίνο και εξελιχτήκαν από τους δοκιμαστές μας στο Balocco».

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ