top icon
Κόσμος

Alfa Romeo: Ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026 και μετά… όλα ηλεκτρικά

Η Alfa Romeo δήλωσε ότι θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο έως το 2026, χρονιά που θα αποτελέσει την τελευταία για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για τη μιλανέζικη φίρμα.

Η Alfa Romeo ξεκινά από το 2022 την προϊοντική της επέλαση στα πλαίσια της νέας στρατηγικής που έχει σχεδιάσει για αυτήν η Stellantis, παρουσιάζοντας το πρώτο από τα πέντε νέα μοντέλα που πρόκειται να φέρει στο εμπορικό προσκήνιο έως το 2026.

Πρόκειται φυσικά για τηn πολυδιαφημισμένη πλέον νέα Tonale, ένα SUV που θα διατίθεται σε plug-in υβριδική έκδοση.

Η νέα Tonale ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί φέτος, ωστόσο η απόφαση του νέου CEO της ιταλικής εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, να βελτιώσει την απόδοση του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης του μοντέλου μετέθεσε την πρεμιέρα του κατά μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η νέα Tonale θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Μάρτιο, ενώ η διάθεσή της στις κατά τόπου αγορές θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2022.

Alfa Romeo Tonale

Όπως επεσήμανε με δηλώσεις του ο Jean-Philippe Imparato, από το 2022 και μετά η Alfa Romeo θα παρουσιάζει κάθε χρόνο από ένα νέο μοντέλο.

Από τα τέλη του 2026 και μετά, όπως επαναεπιβεβαίωσε ο Jean-Philippe Imparato, η Alfa Romeo θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, αρχής γενομένης το 2027, όταν η Alfa Romeo θα φέρει στο φως ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo του αύριο είναι ηλεκτρική, δηλώνει ο Jean-Philippe Imparato

Alfa Romeo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ