top icon
Κόσμος

Τα ηλεκτρικά της Ford θα φορτίζουν στους Superchargers της Tesla

Η Tesla συμφώνησε να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων της Ford να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 φορτιστές της.

Η συμφωνία μεταξύ των Tesla και Ford καθιστά την τελευταία την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που «ασπάζεται» το ιδιόκτητο πρότυπο φόρτισης της Νο 1 εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, δίνοντας στην αυτοκινητοβιομηχανία πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών, γνωστό ως Superchargers, στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ένας προσαρμογέας που αναπτύχθηκε από την Tesla θα παρέχει στα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που διαθέτουν θύρα CCS πρόσβαση στους Superchargers V3 της Tesla στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η Ford θα εξοπλίσει, με τη σειρά της, τα μελλοντικά EV της με το πρότυπο φόρτισης της Tesla, καταργώντας την ανάγκη για προσαρμογέα, ξεκινώντας από το 2025.

Ford Tesla Superchargers

«Η ιδέα είναι ότι δεν θέλουμε το δίκτυο της Tesla να μοιάζει με περιφραγμένο κήπο. Θέλουμε να είναι κάτι που να υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση και τις βιώσιμες μεταφορές γενικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνομιλίας στο Twitter Spaces με τον CEO της Ford, Jim Farley.

«Λατρεύουμε τις τοποθεσίες [του δικτύου της Tesla], την αξιοπιστία, το λογισμικό δρομολόγησης, την ευκολία χρήσης του συνδέσμου, την αξιοπιστία του», είπε χαρακτηριστικά ο Jim Farley.

Η Ford διαθέτει αυτή τη στιγμή στη Β. Αμερική το δικό της δίκτυο φόρτισης, γνωστό με την ονομασία BlueOval, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 84.000 φορτιστές. Από αυτούς, σχεδόν οι 10.000 είναι ταχυφορτιστές DC.

Η Tesla διέθετε 17.711 Superchargers, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των συνολικών ταχυφορτιστών των ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα αυτονομίας στα EV σε λιγότερο από μία ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά φορτίζουν και για πόσο τα αυτοκίνητα της Tesla;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ