Επικαιρότητα Κόσμος

Τα νέα Audi S5 Coupe και Sportback τώρα με κινητήρα ντίζελ

Μετά τα S6 και S7 είναι η σειρά του Audi S5 να «υποκύψει» στο ντίζελ φιλοξενώντας εφεξής για όλα τα αντίτυπα των εκδόσεων Coupe και Sportback που θα διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά τον 3λιτρο TDI κινητήρα των Γερμανών «εμπλουτισμένο» με υβριδικά στοιχεία και χαρακτηριστικά.

Τόσο η Coupe έκδοση του Audi S5, όσο και η Sportback, τροφοδοτούνται πλέον από τον 3λιτρο V6 κινητήρα της γερμανικής εταιρείας - τέλος η βενζίνη - ο οποίος διαθέτει έναν ηλεκτρικό συμπιεστή (EPC) που περιστρέφεται στις 65.000 σ.α.λ. σε χρόνο 300 msec και προσφέρει επιπλέον «ώθηση» σε χαμηλούς ρυθμούς περιστροφής περιορίζοντας παράλληλα την υστέρηση στην απόκριση. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, αποδίδει 347 ίππους και 700 Nm ροπής εξασφαλίζοντας μέσες καταναλώσεις της τάξης των 6,2 λίτρων ανά 100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 162 gr/χλμ., σύμφωνα με τον απελθόντα κύκλο NEDC. Με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, το «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 4,8 (Coupe) και 4,9 δλ. (Sportback).

O κινητήραw ντίζελ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση έχοντας στο πλευρό του πλέον ένα 48βολτο mild hybrid σύστημα, που απαρτίζεται από μια γεννήτρια/μίζα και μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου 0,5 kWh που προσφέρει επιπλέον 8 kW ισχύος και 60 παραπανήσια Nm ροπής. Σύμφωνα με την Audi, χάρη στη διάταξη αυτή, τα νέα S5 Coupe και Sportback είναι σε θέση να εξοικονομούν έως και 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. και να «ρολάρουν» σε λειτουργία coasting για 40 δλ. σε ταχύτητες από 55 έως και 160 χλμ./ώρα._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου