top icon
Επικαιρότητα

Τέλος εποχής για το Fiat Punto μετά από 13 χρόνια

Ο εκπρόσωπος της Fiat στη σούπερ μίνι κατηγορία κλείνει οριστικά τον κύκλο του.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, το Fiat Punto ολοκληρώνει τον κύκλο του καθώς τα τελευταία αντίτυπα του μοντέλου βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Melfi της Ιταλίας. Στις εγκαταστάσεις του η FCA σκοπεύει να φέρει την παραγωγή ενός δεύτερου SUV μοντέλου που θα φέρει τα σήματα της ομόσταβλης Maserati.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του ομίλου, το ιταλικό σούπερ μίνι, που φέτος ολοκληρώνει 13 χρόνια αδιάλειπτου εμπορικού βίου, δεν προβλέπεται να αντικατασταθεί.

Η Fiat παρουσίασε το Grande Punto το 2005, με το ανανεωμένο Punto Evo να κάνει την εμφάνισή του το 2009. Η δεύτερη και τελευταία ανανέωση του μοντέλου πραγματοποιήθηκε το 2012, με τη Fiat να επιστρέφει τότε στην αρχική ονομασία (Punto) εγκαταλείποντας οριστικά το προσωνύμιο Grande.

Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο που δημοσιοποίησε ο αποθανών πριν λίγες εβδομάδες, Sergio Marchionne, η Fiat θα «αυτοπεριορίσει» στην Ευρώπη επικεντρώνοντας την προσοχή της στο «500» και στις ηλεκτρικές εκδοχές του εν λόγω μοντέλου που θα παρουσιαστούν στο προσεχές μέλλον._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ