top icon
Κόσμος

Τέλος το «GTI» για την VW

Αλλάζει πλέον το «GTi» σηματοδοτώντας τη νέα ηλεκτρική εποχή της VW.

Το «GTI» για πολλές δεκαετίες είναι το λογότυπο που συνδέεται άμεσα με τις σπορ κατασκευές της VW. Πρόκειται για το Grand Touring Injection, το οποίο όπως φαίνεται από μια διαρροή πατέντας που κατέθεσε ο κατασκευαστής αλλάζει, καθώς η νέα εποχή της γερμανικής εταιρείας δεν θα έχει Injection.

Έτσι, το «i», το τελευταίο γράμμα του αρκτικόλεξου θα δώσει τη θέση του σ’ έναν κεραυνό, που ταιριάζει και συμβολίζει καλύτερα τη νέα εποχή της VW. Το «GTI» είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό λογότυπο για τη γερμανική εταιρεία, που σίγουρα δεν θα ήθελε ακόμα και στην εποχή των ηλεκτρικών να εγκαταλείψει. Επομένως, για να μην συμβεί αυτό θα έπρεπε να το εξελίξει.

Αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον και το λογότυπο «GT» με τον κεραυνό στο τέλος του θα κοσμεί τις γρήγορες ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες σ’ αυτή τη φάση έχουν το ακρωνύμιο GTX.

VW Golf GTi

Αυτή είναι μια εικασία, καθώς ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα της VW σχετικά με το νέο logo. Ενδεχομένως μάλιστα το νέο λογότυπο να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα που είναι μερικώς εξηλεκτρισμένα και όχι πλήρως και να διατηρηθεί το GTX για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Αυτό που μοιάζει πιο βέβαιο είναι, ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα που βρίσκονται ήδη στην αγορά, αλλά και για διάστημα ακόμα δύο ετών από τώρα. Το 2025 το εμβληματικό Golf GTi συμπληρώνει τα 50 χρόνια εμπορικής πορείας του στην Ευρώπη και ενδεχομένως να είναι το τελευταίο μοντέλο με το «GTI» στο αμάξωμά του για την VW, που θα συνοδευτεί μάλιστα από μια ειδική έκδοση.

VW Polo GTi

VW Polo GTi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW GTi
  • VW Golf GTi
  • VW Polo GTi
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ