Επικαιρότητα Κόσμος

Tesla: Τελικά, δεν κλείνει όλα τα σημεία λιανικής πώλησης - αυξάνει όμως τις τιμές κατά 3%

Σε μία νέα στροφή στην πολιτική της, η Tesla ανακοίνωσε πως, τελικά, δεν θα κλείσει όλα τα σημεία πώλησης των οχημάτων της, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει.

Στις 23 Φεβρουαρίου η Tesla ανακοίνωσε πως ξεκινά η διάθεση της έκδοσης των 35.000 δολαρίων του Model 3 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Μαζί με το σημαντικό αυτό… μαντάτο, η αμερικανική εταιρεία κατέστησε γνωστή την πρόθεσή της να κλείσει τα γνωστά Tesla Stores που διατηρεί ανά τον κόσμο με στόχο να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και να «μεταφέρει» με τον τρόπο αυτό το σύνολο των πωλήσεών της στο διαδίκτυο - κάτι που πρακτικά βρίσκεται σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια.

Σε προχθεσινή ωστόσο ανακοίνωσή της η εταιρεία που διοικεί ο Elon Musk δήλωσε πως αναθεωρεί την ως άνω απόφαση.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αξιολογήσαμε κάθε τοποθεσία λιανικής πώλησης Tesla και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε σημαντικά περισσότερα καταστήματα ανοικτά από ό,τι είχε ανακοινωθεί. Όταν κλείσαμε πρόσφατα το 10% των σημείων πώλησης επρόκειτο για καταστήματα που δεν προσέλκυαν κόσμο. Αυτά ήταν καταστήματα που θα κλείναμε ούτως ή άλλως. Όμως, μερικά καταστήματα σε κεντρικές τοποθεσίες τα οποία κλείσαμε λόγω χαμηλής απόδοσης θα ξανανοίξουν, αλλά με λιγότερο προσωπικό. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη ένα 20% των τοποθεσιών που βρίσκονται υπό αναθεώρηση και, ανάλογα με την αποτελεσματικότητά τους, μέσα στους επόμενους μήνες, ορισμένα θα κλείσουν και ορισμένα θα παραμείνουν ανοιχτά», αναφέρει η αμερικάνικη εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ως αποτέλεσμα της διατήρησης σημαντικά περισσότερων καταστημάτων, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αύξηση των τιμών διάθεσης των οχημάτων της κατά  περίπου 3% σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θα κλείσουμε μόνο τα μισά από τα πολλά μας καταστήματα, αλλά η εξοικονόμηση που θα φέρει αυτή η κίνηση θα είναι η μισή».

Οι δυνητικοί αγοραστές της Tesla θα έχουν λιγότερο από μία εβδομάδα για να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους πριν από την άνοδο των τιμών. Όπως κατέστη γνωστό, δεν θα υπάρξει αύξηση τιμής στο Model 3 των 35.000 δολαρίων - οι αυξήσεις θα ισχύουν μόνο για τις πιο ακριβές παραλλαγές του, καθώς και για τα μοντέλα S και X.

Όλες οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο των καινούργιων αυτοκινήτων της Tesla θα πραγματοποιούνται online, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να μπαίνουν στα εναπομείναντα καταστήματα της εταιρείας απλά και μόνο για να… δουν πως μπορούν να παραγγείλουν ένα Tesla μέσω του κινητού τους τηλεφώνου μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Πολλά από τα καταστήματα θα διαθέτουν επίσης ένα μικρό αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων στις αποθήκες τους._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου