top icon
Κόσμος

Το 2024 η πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού B-SUV της Alfa Romeo

Το εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας επέλεξε η Alfa Romeo για την κατασκευή του νέου B-SUV της. Το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί το 2024.

Διατηρώντας ζωντανά τα σχέδιά της για το λανσάρισμα ενός νέου σπορ αυτοκινήτου, η Alfa Romeo ποντάρει πλέον στην αύξηση της εμπορικής της επιρροής τα προσεχή χρόνια σε πιο «μαζικές» και λαοφιλείς κατηγορίες οχημάτων – πολλώ δε μάλλον μετά και την αποχώρηση από την αγορά της Giulietta στα τέλη περίπου του 2020 και τη μη ανανέωση της εμπιστοσύνης των Ιταλών στη μικρή MiTo.

Μία από αυτές της κατηγορίες είναι και εκείνη των SUV.

Έτσι, μετά την… μεγάλη Stelvio και την μικρότερη Tonale, η Alfa Romeo προετοιμάζεται πυρετωδώς τώρα προκειμένου προσθέσει στη γκάμα της ένα ακόμα SUV, το οποίο θα είναι 100% ηλεκτρικό και θα τοποθετείται στις παρυφές της κατηγορίας Β.

Με την Tonale να δανείζεται την τεχνολογία της, σε ότι αφορά την μονάδα κίνησης, από την ομογάλακτη Jeep, το νέο B-SUV των Ιταλών αναμένεται να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο αξιοποιώντας με τη σειρά του το πλούσιο ηλεκτρικό ράφι της Stellantis. Και εν προκειμένω, το δάπεδο και την ηλεκτρική μονάδα κίνησης που είδαμε να υιοθετείται από το γαλλικό στρατόπεδο της Peugeot – και πρόσφατα από το Jeep Avenger.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα στην περίπτωση του νέου B-SUV της Alfa Romeo αναμένεται να φτάνει τους 156 ίππους, ενώ άγνωστο παραμένει αν και η αναβαθμισμένη στα 54 kWh μπαταρία θα «μεταμοσχευθεί» στην ιταλική πρόταση.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας των 156 της Stellantis

Προς ώρας, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το νέο B-SUV, το πρώτο με άλλα λόγια ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της Alfa Romeo, θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και θα παράγεται, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας Jean Philippe Imparato, στη γνωστή σε όλους μονάδα της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, την οποία και… επιθεώρησε πρόσφατα ο επικεφαλής της μιλανέζικης φίρμας.

Alfa Romeo - Jean Philippe Imparato

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ