top icon
Περιβάλλον

Το BMW i Vision Circular είναι κατασκευασμένο κατά 100% από ανακυκλωμένα υλικά

Το BMW i Vision Circular είναι ένα πρωτότυπο που «φωτογραφίζει» το όραμα του Βαυαρού κατασκευαστή για το όχι και τόσο απώτερο μέλλον στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης κινητικότητας.

Η BMW θέτει την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο της παρουσίας της στην Έκθεση του Μονάχου, την IAA Mobility 2021, όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει μια πρόταση με όραμα για το μέλλον που θέτει στο επίκεντρό της τις δυνατότητες της κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης κινητικότητας.

Ο λόγος για το BMW i Vision Circular, ένα πρωτότυπο που είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις τέσσερις αρχές της κυκλικής οικονομίας «Re: think, Re: duce, Re: use, Re: cycle» του Γερμανού κατασκευαστή. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το i Vision Circular «καταδεικνύει πώς θα μπορούσε να είναι η ατομική, βιώσιμη και πολυτελής αστική κινητικότητα το 2040»

Το BMW i Vision Circular είναι κατασκευάζονται κατά 100% από δευτερογενείς ή ανανεώσιμες πρώτες ύλες και είναι κατά 100% ανακλώσιμο.

«Αυτό το αυτοκίνητο αποδεικνύει ότι η προστασία του κλίματος και η ατομική κινητικότητα δεν συγκρούονται. Αντίθετα, δείχνει ότι χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και καινοτομία, το BMW Group μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του πλανήτη για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, χωρίς οι πελάτες να χρειάζεται να εγκαταλείψουν την ατομική τους κινητικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό εργοστάσιο.

Προς το παρόν, πέραν μιας teaser φωτογραφίες, η BMW δεν δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις τεχνολογίες, το σχεδιασμό ή τις τεχνικές περγαμηνές του i Vision Circular.

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισής του για τη βιωσιμότητα, το BMW Group στοχεύει να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των δευτερογενών υλικών στα οχήματά του. Κατά μέσο όρο, τα οχήματα της τρέχουσας γκάμας του κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας σχεδόν 30% ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Με την προσέγγιση «Secondary First», το BMW Group σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά αυτό το ποσοστό στο 50%.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νεότερη συνεργασία του γερμανικού ομίλου με τις εταιρείες Basf και Alba Group. Εν προκειμένω, στόχος είναι η μείωση της χρήσης πρωτογενών πλαστικών μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης.  Ζήτημα ζωτικής σημασίας είναι εδώ η ποιότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία των υλικών να συμμορφώνονται με τα ίδια υψηλά πρότυπα με αυτά που ισχύουν για τα πρωτογενή υλικά.

BMW i Vision Circular

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ