top icon
Κόσμος

To νέο Honda Civic Type R ανακτά το στέμμα στο Nurburgring (video)

Το νέο Honda Civic Type R επανέρχεται στην κορυφή στην κατηγορία των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων παραγωγής στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του Nurburgring .

Το νέο Honda Civic Type R, που λανσαρίστηκε πέρσι, συνεχίζει να κερδίζει βραβεία και διακρίσεις, με την πιο πρόσφατη να είναι η επανάκτηση του ρεκόρ γύρου στην κατηγορία των προσθιοκίνητων οχημάτων παραγωγής στο περίφημο Nürburgring Nordschleife των 20,8 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 24 Μαρτίου, μέλη από την ομάδα εξέλιξης του νέου Civic Type R, ολοκλήρωσαν έναν γύρο στην «Πράσινη Κόλαση» σε χρόνο 7 λεπτών 44:881 δευτερολέπτων καθιστώντας στο συγκεκριμένο τερέν το ιαπωνικό «χάτς» το ταχύτερο όχημα παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Honda Civic Type R - Nurburgring

Το νέο Civic Type R τροφοδοτείται από έναν 4κύλινδο και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων της Honda, ο οποίος αποδίδει στην τελευταία του παραλλαγή 329 ίππους και 420 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με ένα ανανεωμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα επιτυγχάνοντας συγχρόνως τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Honda Civic Type R - Nurburgring

Σύμφωνα με την Honda, η νέα σχεδίαση του Civic Type R συνέβαλε στον χρόνο ρεκόρ, με τη γωνία της πίσω πτέρυγας και τα πολύπλοκα στοιχεία του δαπέδου να συνδυάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν αυξημένη κάθετη αεροδυναμική δύναμη.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο κατά 35 χλστ. μεταξόνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο Type R, και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων συνδυάζονται με ένα σημαντικά φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο για να προσφέρουν βελτιωμένη ευστάθεια στις στροφές.

Honda Civic Type R - Nurburgring

Διαβάστε εδώ τον πλήρη φάκελο του νέου Honda Civic Type R.

Δείτε το σχετικό in-car βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda Civic Type R - Nurburgring
  • Honda Civic Type R - Nurburgring
  • Honda Civic Type R - Nurburgring
  • Honda Civic Type R - Nurburgring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ