top icon
Κόσμος

Το πρώτο Rimac Nevera μαζικής παραγωγής είναι γεγονός (video)

Ύστερα από 5 χρόνια εξέλιξης, 3 γενιές τεχνολογίας συστήματος μετάδοσης κίνησης, 18 πρωτότυπα, 45 δοκιμές πρόσκρουσης και περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια ώρες συλλογικής έρευνας και ανάπτυξης, το πρώτο Rimac Nevera μαζικής παραγωγής είναι γεγονός.

Φινιρισμένο με μια εντυπωσιακή μαργαριταρένια απόχρωση με την ονομασία Callisto Green, σε συνδυασμό με ζάντες βαμμένες στον χρωματισμό Graphite Vertex και εσωτερικό Sand Alcantara, το πρώτο Rimac Nevera ευρείας παραγωγής παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed ​​τον περασμένο μήνα. Όπως μας ενημερώνει σήμερα η εταιρεία, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι γνωστό στους κόλπους της κροατικής φίρμας ως το αυτοκίνητο «#000», το οποίο θα παραμένει, για προφανείς λόγους, στην κατοχή της Bugatti Rimac ως όχημα επίδειξης αλλά και για λόγους προώθησης του ηλεκτρικού θηρίου των 1.914 ίππων.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που προορίζονται να παραδοθούν στους πελάτες συναρμολογούνται ήδη, με κάθε Nevera να χρειάζεται 5 εβδομάδες στην τελική γραμμή συναρμολόγησης, ενώ πολλά από τα ανταλλακτικά και συστήματά του κατασκευάζονται μήνες πριν στις εγκαταστάσεις της Rimac. Σύντομα, πολλά από αυτά θα παραδοθούν σε όλο τον κόσμο μέσω του παγκόσμιου δικτύου των 25 επίσημων συνεργατών της Rimac Automobili, το οποίο μπορεί να βρει κανείς στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Rimac Nevera

Σε κάθε περίπτωση, τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν κατά τον πρώτο χρόνο παραγωγής του Nevera (περίπου 50) έχει ήδη εξαντληθεί.

Το Nevera εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από το μηδέν, με τα περισσότερα βασικά συστήματά του να έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί από την ίδια την Rimac. Για να επιτευχθούν οι εξαιρετικά υψηλοί στόχοι απόδοσης που έχει θέσει η εταιρεία για το Nevera, όλα τα κύρια εξαρτήματα έπρεπε να αναπτυχθούν κατά παραγγελία. Μια εντελώς νέα μπαταρία, ένας μετατροπέας, το κιβώτιο ταχυτήτων, οι ηλεκτρικοί κινητήρες, τα συστήματα ελέγχου, το infotainment και πολλά άλλα, αναπτύχθηκαν ειδικά για το Nevera. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επανασχεδιάστηκε τρεις φορές, σε μια διαδικασία που διήρκεσε περισσότερα από 2 χρόνια.

Rimac Nevera

Εκτός από τις καταιγιστικές επιδόσεις του (0-96 χλμ./ώρα σε 1,85 δλ., 0-160 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ.), το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής παρουσιάζει με τον καλυτερο ίσως τρόπο την ποικιλία επιλογών που είναι διαθέσιμες στους πελάτες του Nevera. Εν προκειμένω, οι τελευταίοι μπορούν επιλέξουν ανάμεσα σε 36 διαφορετικά προκαθορισμένα χρώματα βαφής (αλλά και κατά παραγγελία), μια ποικιλία από εσωτερικά χρώματα και δέρματα, καθώς και επίπεδα αμαξώματος με εκτεθειμένα carbon μέρη. Σε κάθε περίπτωση, υπόσχεση της Rimac είναι ότι κάθε ένα από τα 150 Nevera που θα κατασκευαστούν θα είναι εντελώς μοναδικό.

Rimac Nevera

Όλα αυτά τα χρόνια, η διαδικασία εξέλιξης και έγκρισης του ηλεκτρικού Nevera ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι για όλη την ομάδα. Ξεκινώντας με τα αρχικά πειραματικά πρωτότυπα, που οδήγησαν στα πρωτότυπα επικύρωσης και στη συνέχεια στα αυτοκίνητα προ-σειράς, τουλάχιστον 18 οχήματα εξέλιξης του Nevera δοκιμάστηκαν επιμελώς σε κάθε δυνατό περιβάλλον – από τον παγωμένο Αρκτικό Κύκλο έως έναν κλιματικό θάλαμο υψηλής υγρασίας 48 βαθμών C. Στο πλαίσιο αυτό, ένα ιδαιίτερα αυστηρό 4ετές πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης οδήγησε στην καταστροφή 9 αυτοκινήτων σε 45 ξεχωριστές δοκιμές σύγκρουσης – τις οποίες το Nevera πέρασε με άριστα.

Rimac Nevera

Ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac, δήλωσε: «Στην αρχή του ταξιδιού μας με το Nevera, πραγματοποιήσαμε χιλιάδες εικονικές προσομοιώσεις και πειραματιστήκαμε με αμέτρητα σχέδια πριν τελικά έρθει η ώρα να δημιουργήσουμε τα πρώτα πρωτότυπα. Εκείνη την εποχή, περίπου 300 άτομα εργάζονταν στην εταιρεία και , καθώς μπαίνουμε σε πλήρη παραγωγή, η εταιρεία μας έχει πενταπλασιαστεί και έχει περισσότερους από 1.500 συναδέλφους.

Η κατασκευή του νέου Rimac Campus συνολικής επιφάνειας 100.000 τα.μ. βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Campus θα γίνει τελικά ο χώρος παραγωγής της Nevera όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, καθιστώντας το ως το τέταρτο μέρος όπου θα έχουν συναρμολογηθεί τα αυτοκίνητα Nevera, μετά από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις παραγωγής για τις πρωτότυπες φάσεις και την τρέχουσα μονάδα παραγωγής στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.».

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Rimac Nevera
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ