top icon
Κόσμος

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερης διάρκειας drift στο πάγο ανήκει σε ηλεκτρικό μοντέλο (+video)

Τι κερδίζεις όταν συνδυάζεις μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία, έναν έμπειρο και ικανό οδηγό πίσω από το τιμόνι και ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Δύο παγκόσμια ρεκόρ drifting πιστοποιημένα από το Guinness World Records.

Καλώς ήρθατε στο Krokom στην κεντρική Σουηδία, περίπου 20 χλμ. από την πόλη Östersund. Είναι Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, 11:00 το πρωί. Με το φως του ήλιου να είναι ένα σπάνιο «είδος» στην περιοχή – όπως εύκολα μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει βρεθεί σε τέτοια γεωγραφικά πλάτη τους χειμερινούς μήνες – η λίμνη Stortjärnen είναι παγωμένη και οι θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν όλη την ημέρα.

Η 19η Ιανουαρίου είναι η τέταρτη ημέρα που οι άνθρωποι της Skoda έχουν… στρατοπεδεύσει στην περιοχή πραγματοποιώντας ατέλειωτες δοκιμές με διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών. Συνολικά, 18 ώρες drifting ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια – αλλά και η μεγαλύτερη σε διάρκεια – πλαγιολίσθηση.

Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records

Με τους κριτές του Guinness World Records παρόντες, ο δημοσιογράφος Richard Meaden κάθεται πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού Skoda Enyaq RS iV με στόχο την κατάκτηση όχι ενός, αλλά δύο ρεκόρ που αφορούν για την περίσταση το «Μεγαλύτερο Συνεχόμενο Drift στον Πάγο» και το «Μεγαλύτερο Συνεχόμενο Drift Οχήματος στον Πάγο (ηλεκτρικό αυτοκίνητο)» με το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records

Το Skoda Enyaq RS iV κατακτά δύο ρεκόρ Guinness

Με την κυκλική διαδρομή στην παγωμένη λίμνη να έχει περιφέρεια 188,496 μέτρα, ο Richard Meaden κρατά το Skoda Enyaq RS iV σε ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση για 7,351 χλμ., ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 6,231 χλμ. που σημειώθηκε στην Κίνα το 2022 με ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Αυτή είναι, αν μη τι άλλο, μια αξιοσημείωτη επίδειξη δεξιοτεχνίας  που ταυτόχρονα χαρίζει τόσο στον Βρετανό οδηγό, όσο και στο Τσέχικο EV και ένα δεύτερο ρεκόρ για το «Longest Continuous Vehicle Drift on Ice (electric car)».

Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records

Για την επίτευξη των δύο αυτών ρεκόρ, το ηλεκτρικό Enyaq RS iV διέγραψε ντριφτάροντας 39 πλήρεις κύκλους σε χρόνο 15 λεπτών και 58 δευτερολέπτων, καταγράφοντας μέγιστη ταχύτητα 48,69 χλμ./ώρα και χαμηλότερη στο πιο αργό σημείο της κυκλικής διαδρομής, 31,64 χλμ./ώρα.

Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Record

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα «τυπικό» Skoda Enyaq RS iV παραγωγής εφοδιασμένο για την περίσταση με τροχούς 20 ιντσών. Τα ελαστικά διαστάσεων 245/35 R20 της Michelin διέθεταν στον εμπρός άξονα 600 στο σύνολο καρφιά των 5 χλστ. για καλύτερη πρόσφυση και κατευθυντικότητα στην παγωμένη επιφάνεια, ενώ τα Nokian Hakkapelitta διαστάσεων 255/45 R20 που τοποθετήθηκαν στους πίσω τροχούς είχαν 300 καρφιά των 2 χλστ. στην επιφάνειά τους ελαστικού.

Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records
  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records
  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records
  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Record
  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records
  • Skoda Enyaq RS iV - Guinness World Records
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ