top icon
Επικαιρότητα

Νέο ρεκόρ Guinness για την Porsche Taycan (+video)

Η Porsche Taycan σημειώνει ένα ακόμα ρεκόρ Guinness. Αυτή τη φόρα για την επίτευξη της υψηλότερης ταχύτητας σε… κλειστό χώρο.

Λίγους μήνες μετά την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου κυκλικού drift και το «σφράγισμα» του σχετικού παγκόσμιου ρεκόρ (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η ηλεκτρική Porsche Taycan επανέρχεται δριμύτερη γράφοντας ξανά το όνομά της στο Guinness World Records. Αυτή τη φορά για ένα αρκετά διαφορετικό… ανδραγάθημα.

Porsche Taycan

Υπάρχει ένα ρεκόρ στις μακροσκελείς λίστες του Guinness World Records που αφορά την επίτευξη της μεγαλύτερης ταχύτητας από ένα όχημα σε εσωτερικό χώρο – και, μέχρι πρόσφατα, το ρεκόρ αυτό ήταν τα 138,4 χλμ./ώρα. Οι κανόνες που έχουν ορίσει οι ιθύνοντες του Guinness World Records είναι ιδιαίτερα αυστηροί, καθώς ο οδηγός αγώνων Leh Keen έπρεπε να ξεκινήσει την απόπειρα κατάρριψης του ως άνω ρεκόρ επιταχύνοντας την λευκή Taycan Turbo S από τα 0 χλμ./ώρα και εν συνεχεία να την ακινητοποιήσει πλήρως κινούμενος μέσα σ’ ένα κτίριο – εν προκειμένω στο εκθεσιακό κέντρο Ernest N. Morial Convention Centre που βρίσκεται στη Ν. Ορλεάνη των ΗΠΑ. Και όλα αυτά, χωρίς κανένα προστατευτικό δίκτυ ή… έξοδο διαφυγής σε περίπτωση απροόπτου.

Porsche Taycan

«Δεν είχα πραγματικά αντιληφθεί τη δυσκολία της όλης απόπειρας μέχρι που έκανα τις πρώτη δοκιμή. Η επιφάνεια ήταν τόσο απρόβλεπτη, τόσο λεία, που επιβάλει να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο. Ήταν πραγματικά σαν να κινείσαι σε πάγο, επιταχύνοντας και βλέποντας στο τέλος έναν… τοίχο. Ακόμη ένας τεράστιος χώρος όπως αυτός που είχαμε στη διάθεσή μας, ξαφνικά άρχισε να φαίνεται πολύ μικρός», δήλωσε ο Leh Keen, ο οποίος έγραψε με απόλυτη ασφάλεια ταχύτητα 165,1 χλμ./ώρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ