top icon
Νέα

Το Toyota των 170.000 δολαρίων – Ονομάζεται η ιαπωνική Rolls-Royce (video)

H Toyota παρουσίασε την SUV εκδοχή του Century, το πιο πολυτελές και ακριβό αυτοκίνητο της γκάμας της, το οποίο θυμίζει Rolls-Royce.

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Toyota δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Ανήκει στα μεγάλα και πολυτελή SUV, θα παράγεται σε περιορισμένο αριθμό μονάδων μηνιαίως και κοστίζει 170.000 δολάρια. Ονομάζεται Century SUV και όπως φαίνεται από τις εικόνες, θυμίζει έντονα τη μεγαλοπρεπή Rolls-Royce Cullinan.

Toyota

Θεωρείται η ναυαρχίδα της μάρκας και απευθύνεται σε όσους επιζητούν ένα πραγματικά premium όχημα με μεγάλους χώρους και επιβλητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με την Toyota, η αγορά για αυτοκίνητα με σοφέρ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, με τους κατόχους να επιδιώκουν να «αξιοποιήσουν» τον χρόνο τους στον δρόμο πιο αποτελεσματικά, δουλεύοντας πάνω σε project ή συμμετέχοντας σε διαδικτυακές συναντήσεις.

Toyota

Το Century SUV μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη αυτών των πελατών. Με μήκος 5,205 μέτρα, πλάτος 1.990 μ. και μεταξόνιο 2.950 μ. παρέχει εξαιρετικά επίπεδα άνεσης στο εσωτερικό. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν σε γωνία 75 μοιρών, με αναδιπλούμενα ηλεκτρικά σκαλοπάτια και χειρολαβές στη κολόνα C, προκειμένου οι πίσω επιβάτες να εισέρχονται και να εξέρχονται με τη μέγιστη άνεση.

Ανέσεις VIP από την Toyota

Η Toyota τοποθέτησε ειδικό πίσω γυαλί με απανωτές στρώσεις στην πλευρά της καμπίνας, ώστε οι επιβάτες που χαλαρώνουν στα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα να μην ακούνε θορύβους που προέρχονται από το χώρο φόρτωσης.

Toyota

Το σαλόνι έχει τετραθέσια διάταξη με δύο καθίσματα τύπου πολυθρόνας πίσω, που ενσωματώνουν λειτουργίες ανάκλησης, αερισμού/θέρμανσης και υποπόδια. Φυσικά δεν λείπουν οι οθόνες, η πανοραμική οροφή, το εξελιγμένο ηχοσύστημα, οι θήκες για μπουκάλια σαμπάνιας και ποτήρια, ο φωτισμός περιβάλλοντος και δεκάδες ακόμη καλούδια.

Toyota

Κάθε επιφάνεια καλύπτεται από κορυφαίας ποιότητας υλικά, με το σήμα του εμβλήματος του μυθικού πουλιού του Φοίνικα να δεσπόζει στο τιμόνι, στο καπό και στις ζάντες.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύνολο που συνδυάζει τον V6 κινητήρα 3,5 lt. αι έναν ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς των 412 ίππων μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος E-Four Advanced AWD και του κιβωτίου e-CVT.

Toyota

Η πλατφόρμα TNGA βελτιώνει σημαντικά τη στρεπτική ακαμψία του οχήματος, το Dynamic Rear Steering διευκολύνει τους ελιγμούς και το Rear Comfort mode κάνει τις μετακινήσεις πραγματικά αθόρυβες.

Toyota

Το Century SUV θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένους αντιπροσώπους στην Ιαπωνία. Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 30 μονάδες τον μήνα, με τις παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει. Η τιμή του ξεκινά από τα 170.000 δολάρια, με την εταιρεία να παρέχει εκτεταμένες επιλογές εξατομίκευσης, έναντι του ανάλογου αντιτίμου.

Toyota

Μέσω του προγράμματος «Century Meisters», οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το όχημα σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ακόμη και να το ζητήσουν με ανοικτή οροφή. Το ενδιαφέρον είναι πως, το μοντέλο θα μπορεί να το αποκτήσει και πελάτης εκτός Ιαπωνίας, κατόπιν παραγγελίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ