top icon
Κόσμος

«Top Gun» έκδοση για τη νέα Toyota GR Corolla

Η έκδοση Morizo Edition της νέας Toyota GR Corolla είναι ελαφρύτερη, διαθέτει περισσότερη ροπή και ακαμψία αμαξώματος ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στην ανάρτηση όσο και στο σύστημα μετάδοσης.

Η νέα Toyota GR Corolla Morizo Edition αποτελεί την πλέον σκληροπυρηνική παραλλαγή της κορυφαίας έκδοσης του ιαπωνικού χάτσμπακ που εξελίχθηκε υπό τις… διαταγές και επιθυμίες του προέδρου της εταιρείας, Akio Toyoda, και πρόκειται να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων ενω θα διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές που πρόκειται να ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τι νέο φέρνει η νέα GR Corolla Morizo Edition στο «Top Gun» μοντέλο της εταιρείας; Πρώτα και κύρια, μειωμένο βάρος, καθώς η απομάκρυνση του πίσω καθίσματος έχει κατεβάσει την ένδειξη της ζυγαριάς κατά 30 κιλά – έτσι η τελική ένδειξη της ζυγαριάς έχει πέσει πλέον στα 1.440 κιλά.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Επίσης, τα διακοσμητικά επένδυσης της πόρτας, ο πίνακας οργάνων και άλλα στοιχεία της καμπίνας σε μαύρο χρώμα συνδυάζονται με ένα πηδάλιο και μια κεντρική κονσόλα με επένδυση Ultrasuede, ενώ διαφορετικά είναι και τα αποκλειστικά δύο ημι-μπάκετ καθίσματα.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις από τους μηχανικούς της Toyota έχουν γίνει και στον 3κύλινδρο κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 Nm ροπής, από τις 3.250 έως και τις 4,600 σ.α.λ., έναντι 370 Nm από τις 3.000 έως και τις 5.550 σ.α.λ. των «απλών» GR Corolla. Σύμφωνα με την Toyota, «η απόδοση σε επίπεδο επιτάχυνσης έχει βελτιωθεί με την αύξηση της ροπής στο μεσαίο φάσμα περιστροφής του κινητήρα».

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Στο σύστημα μετάδοσης, οι αλλαγές εστιάζονται στην κοντύτερες τελικές σχέσεις μετάδοσης για τις ταχύτητες για τις ταχύτητες 1-4 και 5-6 και στην πιο πυκνή διάταξη των πρώτων τριών σχέσεων, ενώ την ίδια στιγμή, για βελτιωμένο κράτημα και απόδοση στο φρενάρισμα, έχουν εγκατασταθεί νέα ελαστικά με φαρδύτερο κατά 10 χλστ. πέλμα. Έτσι, αντί για τα ελαστικά Yokohama Advan Apex V601 σε διάσταση 235/40 R18, η Morizo Edition «πατά» στα Michelin Pilot Sport Cup 2 σε μέγεθος 245/40 R18.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Επιπρόσθετα, η ακαμψία του αμαξώματος εμφανίζεται ενισχυμένη με άρμα την περαιτέρω εφαρμογή «επιπλέον 3,3 μέτρων δομικής κόλλας και την προσθήκη ενισχυτικών στηριγμάτων στο πλαίσιο».

Η Morizo Edition της νέας Toyota GR Corolla, η οποία διατίθεται αποκλειστικά στον χρωματισμό Matte Steel, φέρει και διαφορετικά αμορτισέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota GR Corolla Morizo Edition
  • Toyota GR Corolla Morizo Edition
  • Toyota GR Corolla Morizo Edition
  • Toyota GR Corolla Morizo Edition
  • Toyota GR Corolla Morizo Edition
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ