top icon
Κόσμος

Toyota GR Yaris GRMN: Συλλεκτικό και ακόμα πιο «καυτό»

Το νέο Toyota GR Yaris GRMN θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η Toyota Gazoo Racing (TGR) πραγματοποίησε την πρεμιέρα του νέου Toyota GR Yaris GRMN στο Tokyo Auto Salon, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω των GR Garages σε εθνικό επίπεδο από το προσεχές καλοκαίρι και μετά σε μόλις 500 αντίτυπα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ακόμα πιο εξελιγμένη και «καυτή» έκδοση του δημοφιλού top-end σούπερ μίνι μοντέλου της Toyota το οποίο εξελίχθηκε από επαγγελματίες οδηγούς αγώνων φέροντας βελτιώσεις και αναβαθμίσεις ουσίας σε καίριους τομείς. Το κριτήριο αυτών ήταν ένα: η δημιουργία του απόλυτου Toyota GR Yaris για χρήση και σε δημόσιο δρόμο – και όχι μόνο.

Toyota GR Yaris GRMN

Επί της ουσίας, η ακαμψία του μοντέλου έχει βελτιωθεί, ενώ μειωμένο κατά 20 κιλά είναι το συνολικό βάρος. Το πλάτος του αυτοκινήτου είναι διευρυμένο κατά 10 χλστ. για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, ενώ αντίστοιχη είναι η μείωση στο ύψος του, ώστε να «κατέβει» το κέντρο βάρος.

Toyota GR Yaris GRMN

Το Toyota GR Yaris GRMN χρησιμοποιεί μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εμπρός και πίσω, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί ένα πιο «κλειστό» ως προς τη διάταξη των σχέσεων 1 έως 4 κιβώτιο ταχυτήτων (χειροκίνητο ασφαλώς), που αξιοποιεί καλύτερα τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα – το τελευταίο είναι ενισχυμένο για λόγους αντοχής με το υλικό SNCM.

Toyota GR Yaris GRMN

Ταυτόχρονα, το carbon κοσμεί το καπό, την οροφή και το πίσω σπόιλερ, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία των πίσω καθισμάτων (και η προσθήκη μιας μπάρας σχήματος Δ που ενισχύει την ακαμψία) που μετατρέπει το Toyota GR Yaris GRMN σε διθέσιο – τα εμπρός καθίσματα είναι νέα και φέρουν την υπογραφή της Recaro.

Toyota GR Yaris GRMN

Για τη βελτίωση της ακαμψίας του πλαισίου, η Toyota έχει αυξήσει τα σημεία συγκολλήσεων κατά 545 σε σύγκριση με το απλό GR Yaris και η ακαμψία του αμαξώματος έχει βελτιωθεί περαιτέρω με τη χρήση δομικής κόλλας μεγαλύτερης σε μήκος κατά 12 μ.

Toyota GR Yaris GRMN

Στην έκδοση με το πακέτο Circuit Package ο ιαπωνικός πύραυλος – που δεν διαθέτει αλλαγές στον 3κύλινδρο κινητήρα του – εξοπλίζεται με 18άρες ζάντες της BBS και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein. Εκείνο με το Rally Package διαθέτει διαφορετικό set up στις αναρτήσεις, roll cage και ειδικά προστατευτικά στοιχεία στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Toyota GR Yaris GRMN

Παράλληλα με το νέο GR Yaris GRMN, η Toyota λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης που στοχεύει να παρέχει στους πελάτες αυτοκίνητα «που εξελίσσονται γρήγορα και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των ιδιωτών» όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Εν προκειμένω, τα δεδομένα οδήγησης από κάθε αυτοκίνητο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μηχανικούς για να εισάγουν προσαρμοσμένες αλλαγές λογισμικού και ρυθμίσεις στο hardware για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κάθε οχήματος.

Toyota GR Yaris GRMN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Toyota GR Yaris GRMN
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ