top icon
Κόσμος

Toyota GR Yaris Ηydrogen – πρώτη εμφάνιση στην Ευρώπη

Η Toyota έφερε στην Ευρώπη για πρώτη φορά την ειδική έκδοση του GR Yaris με κινητήρα υδρογόνου, σε μια διαδρομή επίδειξης στη διάρκεια του 9ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο Βέλγιο.

Ήταν η πρώτη φορά που παρουσίασε ένα όχημα με κινητήρα υδρογόνου εκτός Ιαπωνίας. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο πρόεδρος της εταιρείας Akio Toyoda. Μαζί του ως συνοδηγός ήταν ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του WRC Juha Kankkunen, ο οποίος κέρδισε τον τελευταίο του παγκόσμιο τίτλο με την Toyota.

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμου είδαν το GR Yaris H2 στην ειδική διαδρομή (SS11) τη δεύτερη ημέρα του ράλλυ Ypres του Βελγίου. Εμφανίστηκε ως αυτοκίνητο δοκιμών και έτρεξε μπροστά από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας που στάλθηκε για να επιβεβαιώσει το απρόσκοπτο της διαδρομής πριν από την εκκίνηση της ειδικής.

Toyota GR Yaris Hydrogen

Σχόλια του προέδρου της Toyota
Είμαι ευγνώμων στον Juha για την ευγένειά του να μου επιτρέψει να οδηγήσω. Με καθοδήγησε συγχρονισμένα με την οδήγησή μου, κάνοντάς με να αισθάνομαι άνετα. Οι δρόμοι ήταν δύσκολοι, όχι μόνο ολισθηροί αλλά και στενοί, και οι επιφάνειές τους έμοιαζαν να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Έμοιαζαν με τους δρόμους που χρησιμοποιούνται στο ράλλυ Ιαπωνίας και ήταν μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε τους αγώνες με τους θεατές στο μυαλό μας. Είχαμε επίσης ένα Toyota Mirai στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, το οποίο επιδείκνυε την εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος, και πιστεύω ότι, μαζί με την οδήγηση με κινητήρα υδρογόνου, μπορέσαμε να αναδείξουμε στην Ευρώπη τις δυνατότητες του υδρογόνου ως επιλογή για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα.

Kankkunen Toyoda

Σχόλια του Juha Kankkunen
Η οδήγηση του Akio ήταν εξαιρετική. Και ο κινητήρας υδρογόνου απέδιδε σταθερή ροπή, που δεν διέφερε σε τίποτα από έναν βενζινοκινητήρα. Επειδή εκπέμπουν μηδενικό CO2, πιστεύω ότι οι κινητήρες υδρογόνου θα αποτελέσουν μια από τις επιλογές για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα όχι μόνο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και στον κόσμο των καθημερινών αυτοκινήτων.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ